VIDEOS

Εξαρση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην ΑΜΘ

ε συναγερμό βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του Ν. Ροδόπης οι οποίοι πέρασαν κυριολεκτικά «μαύρες γιορτές» αφού παρά τις αρχικές προβλέψεις η ευλογιά βρίσκεται σε έξαρση στη Ροδόπη όπου υπάρχουν ήδη έξι (6) εστίες ευλογιάς, με τα νέα κρούσματα να εντοπίζονται στα Παγούρια , γεγονός που οδήγησε στη θανάτωση 610 ζώων σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Κτηνοτρόφοι από την περιοχή Παγούρια που συνομίλησαν με το komotinipress εξέφρασαν τους φόβους τους για την τύχη άλλων 2000 ζώων ενώ σε απόγνωση βρίσκονται και κτηνοτρόφοι από το χωριό Άγιοι Θεόδωροι.

Ήδη έχει ορισθεί η προβλέπομενη ζώνη προστασίας σε ακτίνα 3 χλμ με κέντρο την εστία και περιλαμβάνει τους οικισμούς Παγούρια και Νέο Σιδηροχώρι και μια ζώνη επιτήρησης, η οποία οριοθετείται από ακτίνα 10 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει τα χωριά Γλυφάδα, Μέση, Πόρπη, Καλλίστη, Αίγειρος, Μεσσούνη, Παραδημή, Κρανοβούνιο Μικρό, Κρανοβούνιο Μεγάλο, Ίμερος, Ξυλαγανή, Μαυρομάτι, Αδριανή, Άγιοι Θεόδωροι, Μεγάλο Δουκάτο, Μικρό Δουκάτο, Κόσμιο, Καλαμόκαστρο, Ιτέα και Μεσοχώρι.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη παρουσιάσθηκε έξαρση της ευλογιάς και στο Νότιο Έβρο από τις 20/12/2013 και οι αρμόδιες αρχές συνέστησαν τον άμεσο εγκλεισμό ζώων στις σταβλικές εγκαταστάσεις των εκτροφών που βρίσκονται στη ζώνη προστασίας η οποία ορίζεται από τους οικισμούς: Πέπλος , Ταύρη, Κήποι, Βρυσούλα, Πόρος, Πυλαία, Μελία, Δορίσκος, Μοναστηράκι, Αριστηνό, Άνθεια, Λουτρός, Αετοχώρι, Αγνάντια, Δέλτα Έβρου, Κάμπος Λουτρών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version