Quantcast
Connect with us

VIDEOS

Εντυπωσιακή η Εθνική μπάσκετ επικράτησε στην πρεμιέρα με 90-61 της Ισλανδίας (video)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε 90-61 της Ισλανδίας στο Ελσίνκι και ξεκίνησε με το… δεξί την προσπάθειά της στο Ευρωμπάσκετ, απέναντι στον φαινομενικά πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου. Οι διεθνείς την Παρασκευή έχουν ρεπό, ενώ το Σάββατο (2/8) αντιμετωπίζουν τη Γαλλία. 

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Νίκος Παππάς με 20 πόντους, ενώ ο Πρίντεζης ακολούθησε με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο Μπουρούσης μέτρησε 8 ριμπάουντ και 7 πόντους, ενώ θέαμα και ουσία προσέφερε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην τρίτη περίοδο. Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 9 πόντους, όσους και ο Καλάθης, ενώ 10 πρόσθεσε ο Παπανικολάου. 

Πρώτος σκόρερ των Ισλανδών ο Χαουκούρ Πάλσον με 21 πόντους. Τα 19 λάθη και η αστοχία από τη γραμμή των βολών αποτελούν τα αρνητικά σημεία του παιχνιδιού της Ελλάδας. 

Η Εθνική ομάδα απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου ξεκίνησε νευρικά και υπέπεσε σε λάθη στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου, ενώ σημείωσε πέντε πόντους στο πρώτο τρίλεπτο. Στη συνέχεια η «επίσημη αγαπημένη» βρήκε λύσεις στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, που σκόραρε 9 πόντους στην περίοδο και έτσι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 16 πόντων (26-10). 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Κώστα Μίσσα. Η Εθνική προηγήθηκε 32-14, όμως στη συνέχεια πέτυχε μόλις πέντε πόντους και ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του ματς με συγκομιδή 37. Οι Ισλανδοί έτρεξαν αρχικά σερί 9-1 και ανάγκασαν τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ, καθώς μείωσαν στους 10 (33-23). Στη συνέχεια έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο καλάθι (33-31), όμως η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με +4 (37-33). Συνολικά η εικόνα του πρώτου μέρους για τους διεθνείς μας ήταν κακή εκτός από το δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου, με κύριο χαρακτηριστικό τα 13 λάθη. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η «επίσημη αγαπημένη» βρήκε ρυθμό, επιβλήθηκε και στις δύο άκρες του παρκέ και έφτασε την διαφορά και πάλι στο +16 (51-35) με τρίποντο του Σλούκα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, έδωσε την ώθηση που χρειάστηκε η Ελλάδα. Το 61-45 στο 30’ επί της ουσίας τελείωσε την υπόθεση-νίκη, με αποτέλεσμα ο επίλογος να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Εθνική είχε τον απόλυτο έλεγχο στην 4η περίοδο, με τον Μάντζαρη να ευστοχεί σε τρίποντο για το +20, 54-74! Με νέο καλάθι από τον Παππά, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +21, 46-67, στο 32ο λεπτό. Διαδικαστικά ήταν τα υπόλοιπα λεπτά, με τον Μπουρούση να κάνει πάρτι στη ρακέτα, τον Παπανικολάου να καρφώνει, για το +29, 59-88. Το τελικό σκορ κλείδωσε στο 90-61 υπέρ της Ελλάδας, που ξεκίνησε με θετικό πρόσημο το τουρνουά. 

Τα δεκάλεπτα:
 26-10, 37-33, 61-45, 90-61.


Ελλάδα (Κώστας Μίσσας): 
Καλάθης 9 (1), Μπουρούσης 7, Σλούκας 5 (1), Παππάς 20, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17 (1), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 8 (2), Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9.


Ισλανδία (Κρέιγκ Πέντερσεν):
 Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Ακοχ 5, Μπάιρινγκσον 7, Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7 (1), Γκούναρσον, Ερμολίνσκι 3, Πάλσον 21 (1), Χλίνασον 2, Μπιόρνσον.

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en