ΚΑΒΑΛΑ

Εντοπίστηκαν πτώματα τριών γυναικών στον Εβρο |Οδοιπορικό του ENA σε Φέρες και Πόρο για το προσφυγικό

Νεκρές βρέθηκαν το μεσημέρι, στο Πραγγί του Έβρου, τρεις γυναίκες- πιθανότητα αλλοδαπές. Οι άτυχες γυναίκες εντοπίσθηκαν κοντά στην όχθη του ποταμού.

Την ίδια ώρα δραματική είναι η κατάσταση στη χώρα μας από την εισροή χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, τόσο από το Αιγαίο όσο και από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στον Έβρο έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα, με τους διακινητές να κάνουν… πάρτι, μεταφέροντας καθημερινά μετανάστες. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης, τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, σύμφωνα με τα το 2016 πέρασαν από τον Έβρο 3.300 άνθρωποι, το 2017 5.500 και το 2018-ως τώρα- περίπου 12.000. “Ο Έβρος για ακόμα μια φορά πληρώνει τα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής σκακιέρας” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης, καθώς η Τουρκία έχει ανοίξει τη στρόφιγγα των εισροών προς την Ελλάδα, και η κατάσταση δεν απέχει πολύ από το να γίνει ανεξέλεγκτη.

Οι κάτοικοι των Φερών και του Πόρου, περιοχές σχεδόν μία ανάσα απο την Τουρκία, καθημερινά βλέπουν δεκάδες, εκατοντάδες μεταναστών να περνάνε από την περιοχή, κυρίως τη νύχτα, με σκοπό να βγούνε στην Εθνική Οδό, έχοντας ως κύριο προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Με κάθε μέσο, με φουσκωτά ή ακόμα και με τα πόδια, βρίσκουν περάσματα μέσα απο το ποτάμι, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα.

Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή είναι έντονη το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα, μετά τον Πόρο πλέον η περιοχή είναι Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως και απαγορεύεται η διέλευση χωρίς ειδική άδεια. Ακόμα και όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως για παράδειγμα οι αγρότες, πρέπει να προσκομίζουν την ειδική άδεια από την Αστυνομία. Μάλιστα, αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι η πληροφορία ότι 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, προερχόμενοι από Ιράν και Ιράκ, και κανείς δε ξέρει τι θα γίνει εάν η Τουρκία ανοίξει λίγο παραπάνω τη στρόφιγγα…

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version