Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στον ΑΝΑΛΥΤΗ αναφέρεται ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αναστάσιος Τσιπλάκης.

Πώς είναι η κινητικότητα στην νέα φάση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού;

Καταρχήν έχει ξεκινήσει μία νέα φάση. Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας έτσι και τώρα στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς έξω στους δρόμους με σκοπό να διασφαλίσουν το αγαθό της Δημόσιας Υγείας, πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, οι συμπολίτες μας θα είναι δίπλα μας και θα συνεργαστούν μαζί μας έτσι ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από όλο αυτό.

  Οι έλεγχοι της αστυνομίας όλο το επόμενο διάστημα για το οποίο έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα θα είναι συνεχής και εντατικοί το επισημαίνω ακόμη μία φορά όπως και όλες τις φορές που έχουμε μιλήσει ο σκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι να μοιράσουμε πρόστιμα αλλά όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να περιορίσουμε την διάδοση του Κορωνοϊού έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, να διαφυλάξουμε τους αγαπημένους μας και να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την πανδημία. 

Όσον αφορά τους ελέγχους αυτό που διαπιστώνουμε εμείς σαν ελληνική αστυνομία στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις τρεις πρώτες μέρες που είναι σε ισχύ τα μέτρα, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα της κατάστασης και είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι μαζί μας αν αναλογιστούμε ότι και αυτές τις ημέρες σε ολόκληρη την περιφέρεια της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σαν Ελληνική Αστυνομία έχουμε πραγματοποιήσει γύρω στις 10.000 ελέγχους.

Σε αυτούς τους ελέγχους διαπιστώσαμε και βεβαιώσαμε 140 παραβάσεις για περιορισμό μετακινήσεις και 96 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης, οπότε καταλαβαίνεται ότι υπάρχει μία σχετική συμμόρφωση των πολιτών.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης κατεβάσει την μάσκα για να πιει νερό ή να καπνίσει ενώ βρίσκεται μόνος του, τι προβλέπεται;

Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξετάζεται ξεχωριστά ο νόμος και η Κ.Υ.Α. που έχει βγει σίγουρα δεν μπορεί να τα προβλέπει όλα. Βέβαια η χρήση της μάσκας είναι καθολική σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Εννοείται πως και οι αστυνομικοί που κάνουν τους ελέγχους είναι άνθρωποι, καταλαβαίνουν και ότι υπάρχουν κάποιες ανάγκες των ανθρώπων, μπορεί κάποιος που θέλει να πιει νερό να κατεβάσει την μάσκα, δεν γίνεται για να πιούνε νερό να έχουν την μάσκα σηκωμένη στο πρόσωπο.

Για τα καταστήματα που είναι άνοιχτα γίνονται έλεγχοι;

Οι έλεγχοι γίνονται γενικά τόσο σε αυτούς που μετακινούνταν, γιατί έχουν απαγορευτεί μετακινήσεις, οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται μόνο για τους λόγους τους οποίους προβλέπεται από την ΚΥΑ, δηλαδή για διαφορετικές προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες, εννοείται οι έλεγχοι γίνονται στους χώρους οι οποίοι παραμένουν ανοιχτοί/ Βέβαια τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν και μία διαφορά με τα πρώτα μέτρα του Μαρτίου, γιατί τα πρώτα μέτρα που είχανε βγει τότε ήταν πιο καθολικά, ενώ τώρα υπάρχει ένα ανοιχτά.

Αρκετοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν έξω.

Βλέπετε ανθρώπους έξω και είναι λογικό γιατί είναι και εργάσιμες ημέρες, οι εργασίες σε ένα βαθμό είναι ανοιχτές. Βέβαια θα πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες και να μην ψάχνουν τρόπους προκειμένου να βρίσκονται συνεχώς έξω. Η όλη συμπεριφορά μας δηλαδή σαν πολίτες θα πρέπει να προσαρμόζεται στο πώς να αποφύγουμε το πρόστιμο αλλά στο πώς να βοηθήσουμε στο να μειωθεί η διάδοση του κορωνοιού τώρα σε περιπτώσεις που απαιτείται η μετακίνησή μας για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών και επαγγελματικών αναγκών πρέπει να έχουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο αριθμός 6;

Όχι δεν το γνωρίζω, όταν και αν βγει κάποια καινούργια απόφαση εμείς θα είμαστε εκεί για να δούμε την τήρηση της. Το ζητούμενο είναι ο καθένας μας να αντιληφθεί το πνεύμα του νόμου και το τι πρέπει να κάνει μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση, να αντιληφθεί δηλαδή ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας πέρα από την κρατική ευθύνη, δηλαδή την ατομική ευθύνη του καθενός η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρέπει λοιπόν ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει ότι εάν δεν τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα, τα οποία είναι οδηγίες των ειδικών μπορεί να δημιουργηθεί ένα σοβαρό ζήτημα στην διασπορά του Κορωνοϊού.

Κλείνοντας να πω ότι ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι υπαρκτός και απειλεί το αγαθό της Δημόσιας Υγείας για αυτό το λόγο η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται έξω, θα βρίσκεται έξω για να βοηθήσει και να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη κατάσταση, γιατί είναι ένας κοινός αγώνας και πρέπει όλοι να συστρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια και να τηρήσουμε τους κανόνες που έχει θεσπίσει η πολιτεία. Το μόνο που ζητάμε από τους πολίτες, από τους συμπολίτες μας είναι συνεργασία και τήρηση των μέτρων.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άφθονο φαγητό και ποτό στο γλέντι για την Πρωτομαγιά στο Κοκκινόχωμα

Μετά από αρκετά χρόνια ξανά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, κάτοικοι αλλά και φίλοι του χωριού βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 7 Μαϊου στα Πλατάνια Κοκκινοχώματος Καβάλας να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Σούβλες, ψησταριές, άφθονο κρασί αλλά και καλή διάθεση πλαισίωσαν την σημερινή ημέρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το κάψιμο του Ιούδα στην Παναγία της Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Έθιμο του Καψίματος του Ιούδα από το Σύλλογο, την Κυριακή του Πάσχα, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας για να το παρακολουθήσει, μαζί με τη “λειτουργία της αγάπης”, τη μοναδική που πραγματοποιείται στο νησί της Θάσου, λόγω του εθίμου.

Όπως θέλει το έθιμο, προηγήθηκε η περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα στο χωριό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία όπου και κάηκε με το άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”.

Φυσικά υπήρχε και το κείμενο που συνοδεύει πάντα το έθιμο, με τον πύρινο λόγο του Ιούδα, ο οποίος καυτηρίασε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en