ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία και βραβεύσεις αθλητών στον Δήμο Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου και ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας διοργάνωσαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017  στο Αμφιθέατρο « Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Παιδική Παχυσαρκία».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ και κεντρικοί ομιλητές ήταν η Διαιτολόγος-Διατροφολόγους Άννα Πολυμέρου – Σχοινάκη, η Φαρμακοποιός Τζίνα Γεωργιάδη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης.

Η κ. Πολυμέρου -Σχοινάκη αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των παιδιών, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει βίωμά τους η σωστή διατροφή, με την κα Γεωργιάδου να παραθέτει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση της παιδικής (και όχι μόνο) παχυσαρκίας στην Ελλάδα.

Με τη σειρά του ο κ. Κροκίδης ανέπτυξε κάποιους βασικούς παράγοντες της καθημερινότητας που είναι καταλύτες στην παιδική και μη παχυσαρκία (κάπνισμα γονέων, κακής ποιότητας τροφές, αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα Υγείας λόγω κρίσης κα).

Ακολούθησε βράβευση 8 αθλητών-αθλητριών του Αθλητικού Ομίλου Μαχητών Ελευθερούπολης και του  Αθλητικού Ομίλου Ελευθερούπολης «ΟΡΜΗ», με τον  ΑΟ ΟΡΜΗ να βραβεύεται για τη διοργάνωση 8 Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων και τον Ορφέα Ελευθερούπολης για την καλλιέργεια του αθλητισμού επί 92 χρόνια

 

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version