ΔΡΑΜΑ

Ενημέρωση του Βουλευτή Δ.Κυριαζίδη για τον Επενδυτικό νόμο

Έχοντας υπόψη το έγγραφο του Επιμελητηρίου Δράμας αναφορικά με τον επενδυτικό Νόμο 4399/2016 με άρθρο του οποίου (7 παρ. 2 εδάφιο στ’, β’) εξαιρούνται οι λατομικές επιχειρήσεις μαρμάρου από αυτόν, ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας να τροποποιηθεί η ανωτέρα διάταξη.

Είναι γνωστό ότι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός πόλος, ίσος και ο μοναδικός, ως συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας είναι τα λατομεία μαρμάρου και οι συναφείς επιχειρήσεις που συμβάλλουν στη βιομηχανική παραγωγή. Απασχολούν πλήθος εργαζομένων καταπολεμώντας την ανεργία που μαστίζει κυρίως τη νεολαία μας. Δυστυχώς με τις προαναφερόμενες διατάξεις του Νόμου άστοχα, αντί να ενισχυθούν οι παραγωγικές και οικονομικές δραστηριότητες στον τομέα αυτό, σε μια από τις μεγαλύτερες μαρμαροφόρες περιοχές της χώρας και της Ευρώπης και να επωφεληθούν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι, οι επενδυτές, η τοπική και εθνική οικονομία, λαμβάνονται, ακατανόητα, μέτρα στην αντίθετη και αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση.

Το ακριβές κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

«Προς

Υπουργό Οικονομίας,

Ανάπτυξης & Τουρισμού

κ. Γιώργο ΣΤΑΘΑΚΗ

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Συνημμένως υποβάλλεται το υπ’ αριθμ πρωτ. 3909/16-9-2016 έγγραφο του Επιμελητηρίου Δράμας αναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης των λατομείων μαρμάρου και των λοιπών λατομικών δραστηριοτήτων από τον επενδυτικό νόμο 4399/2016. Ως γνωστόν, με την άτεχνη και άστοχη θα έλεγα διάταξη του άρθρου 7 παρ. 2 στ’ β’ του προμνησθέντος νόμου, αποκλείονται κατ’ αποτέλεσμα, για λόγους που πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ, ο Νομός της Δράμας και οι λατομικές επιχειρήσεις εξόρυξης μαρμάρου που δραστηριοποιούνται επιτυχώς στην περιοχή μας από τον επενδυτικό νόμο, παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν αμιγώς αναπτυξιακό χαρακτήρα, απασχολώντας πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου και προσφέροντας τα μέγιστα στην τοπική και εντεύθεν στην εθνική οικονομία. Ένεκα τούτου και με δεδομένο το προδήλως βάσιμο του παραπόνου που εγείρεται, το Υπουργείο σας οφείλει να δεχθεί το δίκαιο αίτημα του Επιμελητηρίου Δράμας, με το οποίο και συμφωνώ απολύτως, προκειμένου να τροποποιηθεί άμεσα και κατά τον προσήκοντα τρόπο η οικεία διάταξη ούτως ώστε να ενταχθούν ρητά στον επενδυτικό νόμο οι κατά τα ανωτέρω εξαιρεθείσες επιχειρήσεις.»

Από το γραφείο ενημέρωσης

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version