Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας | Δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την βεβαίωση των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε την κάτωθι επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και προς του Βουλευτές του νομού μας σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή με το αίτημα να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα.

Με μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι ξεκίνησε η βεβαίωση των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής, την οποία καλούνται να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή υπήρξε ένα μέτρο της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, όπου πολλοί από τους επαγγελματίες επιχορηγήθηκαν με πενιχρά ποσά ως προς τα λειτουργικά έξοδα τους και το κόστος ζωής των ίδιων και των
οικογενειών τους.

Οι ανεπανόρθωτες συνέπειες της πανδημίας, η οποία είναι ακόμα «εδώ» και ταλανίζει τουςσυνανθρώπους μας αλλά και την ελληνική οικονομία, είναι ακόμα ορατές. Δυστυχώς, η πολιτεία είναι αδιάφορη ως προς τη βιωσιμότητα των μικρών Ελληνικών επιχειρήσεων και δεν κάνει λόγο για σοβαρά μέτρα που αφορούν την ενίσχυση της αγοράς και τη μακροπρόθεσμη στήριξή της.

Στον κυκεώνα των εξελίξεων έρχεται να πλήξει τον επαγγελματία και η ενεργειακή κρίση με τις συνεχείς αυξήσεις να βρίσκονται προ των πυλών μέχρι το χειμώνα του 2023. Επιπλέον, διανύοντας το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού διαπιστώνουμε ότι οι προσδοκίες του υψηλού τουρισμού δεν επιβεβαιώνονται ούτε κατά το ελάχιστον στα ταμεία των καταστημάτων μας.

Το λιανεμπόριο προσπαθεί να ανακτήσει τις μεγάλες απώλειες της πανδημίας και να βγει από την κρίση, γι’ αυτό αιτείται ξανά και ξανά, με μια σειρά από επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και προς κάθε πολιτικό φορέα η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και ειδικά για τα μικρά ποσά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας καλεί τους τοπικούς Βουλευτές να λάβουν θέση στο αίτημα της μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και την αναβολή βεβαίωσης και είσπραξης των δόσεων σε μια περίοδο μάλιστα όπου ζητούμενο είναι η ανάκαμψη.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά στο γυάλινο κτίριο, δίπλα από το Παλιό Νοσοκομείο Καβάλας

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου στο γυάλινο κτίριο πλησίον του παλιού Νοσοκομείου της Καβάλας.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε άμεσα από την Π.Υ Καβάλας που βρέθηκε στο σημείο άμεσα με ένα όχημα.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Ακολουθεί η ανάρτηση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ο εργολάβος του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων μάς διαβεβαίωσε ότι τα Λασπόλουτρα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά και φέτος, έστω και από τις αρχές Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό του έργου και τη συμφωνία με τη Διοίκηση του Δήμου.

Ξεκάθαρα λοιπόν, δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους λουόμενους.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Καβάλας δήλωσε ότι τα Λασπόλουτρα δε θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας!

Ποιος αρμόδιος παράγοντας γνωμοδότησε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας;

Η Τεχνική Υπηρεσία; ΟΧΙ! Ο εργολάβος; ΟΧΙ!

Προφανώς, ο Δήμαρχος το αποφάσισε μόνος του…

Δυστυχώς, είναι λυπηρό ο Δήμαρχος Καβάλας να προφασίζεται φθηνές δικαιολογίες, οδηγώντας τα Λασπόλουτρα σε κλείσιμο και την τοπική οικονομία σε μαρασμό!

Ας ομολογήσει ότι, και εδώ, δεν κατάφερε να έχει ούτε τα χρήματα ούτε την οργάνωση για να κρατήσει ανοιχτά τα Λασπόλουτρα.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στενή συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συναντήσεις με πολιτικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συνοδευόμενη από τον ταμία της ομοσπονδίας, Γιάννη Λιούμπα, τον πρόεδρο της επιτροπής ανάπτυξης,  Γιάννη Μυστακίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΑΜΘ, Βασίλη Ιορδανίδη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η από κοινού προετοιμασία της καθιερωμένης συνάντησης Ελλάδα – Κύπρος για την κατηγορία Κ18 την οποία η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου, στην Ελευθερούπολη της ΠΕ Καβάλας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en