Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εμμένει ο Κατρούγκαλος στα περί σχεδίου κατά της κυβέρνησης

Για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης και μάλιστα τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε και πάλι για “σκευωρία”, η οποία όπως υποστήριξε, “έχει καταρρεύσει”.

Είπε ακόμη ότι περιμένει σήμερα συγγνώμη και αν αυτό δεν συμβεί θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής.

Όπως υποστήριξε, το κίνητρο της όλης ιστορίας ήταν πολιτικό και είχε ως στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και η ηθική της υπεροχή έναντι των προκατόχων της.

“Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για αυτούς που έστησαν την ιστορία είναι ότι την έστησαν παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία και είχε ως σκοπό ανάμεσα στα άλλα, πέρα από το να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης, να υπονομεύσει και το κύρος του πρωθυπουργού τη στιγμή που συνδιαλέγεται σε μια κρίση στιγμή για τη χώρα”, ανέφερε.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος του “Βήματος” δήλωσε: “Tο άρθρο που έλεγε ότι εγώ παίρνω 12% προμήθεια για κάθε πρόσληψη απολυμένου έχει καταρρεύσει”.

Ερωτηθείς αν τίθεται ηθικό ζήτημα σημείωσε πως με τον ίδιο τρόπο που υπεράσπιζε τις ιδέες του θεωρητικά και πολιτικά με τον ίδιο τρόπο προσπαθούσε να τις εφαρμόσω και στην πράξη. “Αυτό το έκανα στις αίθουσες των δικαστηρίων μαχόμενος και το κάνω και τώρα σε εντελώς άλλο επίπεδο”, είπε.

Τι είπε για τον Πρ. Παυλόπουλο

Σε άλλη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και σε διάλογο που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας:

“Δεν υπήρχε καθηγητής Δημοσίου Δικαίου που είχε αναλάβει τη θέση στην οποία βρίσκομαι εγώ και είχε δικηγορικό γραφείο νωρίτερα; …Ο νυν Πρόεδρος Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ήταν δικηγόρος με δικηγορική δραστηριότητα και ανέλαβε ακριβώς το δικό μου υπουργείο”.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι από το 2001 ήταν σε ισχύ το επαγγελματικό ασυμβίβαστο με την υπουργική θέση και ότι ο κ. Παυλόπουλος “δεν είχε εκκρεμείς υποθέσεις όταν ανέλαβε υπουργός”.

Κύκλοι της Προεδρίας ανέφεραν, απαντώντας, ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ως υπουργός Εσωτερικών από το 2004 έως το 2009 τελούσε σε αναστολή άσκηση του δικηγορικού του λειτουργήματος λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001” και ότι “ουδέποτε στο παρελθόν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία”.

Κόντρα Μουρούτη – Κατρούγκαλου στο twitter

“Είναι πολύ επικίνδυνο το παιχνίδι Κατρούγκαλου με τους θεσμούς. Για να απεγκλωβιστεί έμπλεξε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον άδειασε”, έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, με τον κ. Κατρούγκαλο να απαντά: “Σέβομαι απολύτως το θεσμό και στον υπερθετικό βαθμό το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν παίζω εγώ παιχνίδια, άλλοι και βρώμικα”.

Ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου

Ματαιώθηκε, εν τω μεταξύ, η συνέντευξη Τύπου που είχε ανακοινωθεί ότι θα παραχωρούσε το απόγευμα ο κ. Κατρούγκαλος προκειμένου να μιλήσει για όλες τις υποθέσεις, τις οποίες είχε αναλάβει ως δικηγόρος και αντίδικος ήταν το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνέντευξη ακυρώθηκε λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία και της συνάντησής του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καθώς και της συνέντευξης που θα παραχωρήσει. Ο κ. Κατρούγκαλος θα διανείμει αναλυτική δήλωση.

Σακελλαρίδης: Σαφείς εξηγήσεις από Κατρούγκαλο

Σε συνέντευξή του στην ίδια εκπομπή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Κατρούγκαλος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις και σαφέστατες εξηγήσεις.

Υποστήριξε και εκείνος ότι “υπάρχει πολιτικό ζήτημα”. “Βλέπουμε μια απέλπιδα και απεγνωσμένη προσπάθεια κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύσει σε ζητήματα και καλά ηθικής της κυβέρνησης. Το ηθικό πλεονέκτημα που έχει η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ακουμπήσει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ…Δεν είμαστε σαν αυτούς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς, τους αφήνουμε το μονοπώλιο της διαφθοράς και της διαπλοκής”, τόνισε.

Μ. Γλέζος: Έχω πειστεί

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή. “Ο κ. Κατρούγκαλος δεν χρειάζεται συνηγόρους, είναι ικανός να αντιμετωπίσει τα πράγματα πολύ καλά”, είπε και δήλωσε ότι εχει “πειστεί ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια”.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άφθονο φαγητό και ποτό στο γλέντι για την Πρωτομαγιά στο Κοκκινόχωμα

Μετά από αρκετά χρόνια ξανά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, κάτοικοι αλλά και φίλοι του χωριού βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 7 Μαϊου στα Πλατάνια Κοκκινοχώματος Καβάλας να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Σούβλες, ψησταριές, άφθονο κρασί αλλά και καλή διάθεση πλαισίωσαν την σημερινή ημέρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το κάψιμο του Ιούδα στην Παναγία της Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Έθιμο του Καψίματος του Ιούδα από το Σύλλογο, την Κυριακή του Πάσχα, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας για να το παρακολουθήσει, μαζί με τη “λειτουργία της αγάπης”, τη μοναδική που πραγματοποιείται στο νησί της Θάσου, λόγω του εθίμου.

Όπως θέλει το έθιμο, προηγήθηκε η περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα στο χωριό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία όπου και κάηκε με το άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”.

Φυσικά υπήρχε και το κείμενο που συνοδεύει πάντα το έθιμο, με τον πύρινο λόγο του Ιούδα, ο οποίος καυτηρίασε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en