ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός στα παιδιά | Η Εθνική Επιτροπή μελετά το θέμα

Το θέμα του εμβολιασμού και παιδιών κατά του κορονοϊού έθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, προαναγγέλλοντας εξελίξεις.

«Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους και θα αποφανθεί για το ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Θεοδωρίδου παρουσίασε στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που έγινε αφού έγινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά.

Επικαλέστηκε τη σύσταση του CDC για τον εμβολιασμό μικρών παιδιών, επισημαίνοντας πως Αμερική και Καναδάς ήδη το κάνουν. «Το εμβόλιο είχε τα πλεονεκτήματα που θέλουμε να έχει κάθε εμβόλιο. Δηλαδή ότι ήταν ανοσογόνο και αποτελεσματικό» σημείωσε.

Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν από τους πιθανούς ενδεχόμενους κινδύνους, ιδιαίτερα για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν είναι παράγοντες που θα αφορούν τη νόσο.

«Η νόσος του κορονοϊού έχει ήπια πορεία στα παιδιά. Τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση αλλά και τις δραστηριότητες των παιδιών, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς, με τη συναίνεση των οποίων θα γίνει ο εμβολιασμός. Προτεραιότητα αποτελεί ο εμβολιασμός των ενηλίκων. Η επιτροπή θα ενημερώσει για τον εμβολιασμό αυτό που δεν θα έχει χαρακτήρα υποχρεωτικό».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version