ΘΑΣΟΣ

Ελπίζει στον Κουρουμπλή η Θασιακή Ένωση

Ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης, επιβεβαίωσε χθες, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής, τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την Τρίτη, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον υπουργό ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή, για το γνωστό πρόβλημα των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος.

Η συνάντηση του κ. Τσιλογεώργη ως εκπροσώπου της Θασιακής Ένωσης, με τον υπουργό έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα ωστόσο στο δελτίο τύπου του υπουργείου, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη.

Ο κ. Τσιλογιώργης εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία: 1ον, για την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου, 2ον για την αλλαγή των δεδομένων σχετικά με το ποιος θ΄ αποφασίζει για τα δρομολόγια, ώστε η αρμοδιότητα να επανέλθει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής, ο κ. Τσιλογεώργης, είπε μεταξύ των άλλων: «Κατ΄ αρχήν είναι θετικό που ο υπουργός δέχτηκε να συναντήσει τη Θασιακή Ένωση. Του είπαμε για τα δρομολόγια του Πρίνου, για τη γραμμή που υποβαθμίστηκε κι απαξιώθηκε. Ζητήσαμε να δοθεί οριστική λύση. Του υποδείξαμε τι πρέπει να κάνει. Ζητήσαμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ώστε η αρμοδιότητα του καθορισμού των δρομολογίων να επανέλθει στον αντιπεριφερειάρχη».

Ο κ. Κουρουμπλής γι΄ αυτή την τελευταία παρατήρηση, την οποία άκουσε την Τρίτη κι από τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, φέρεται ν΄ απάντησε στον κ. Τσιλογιώργη, ότι το θέμα θα ρυθμιστεί σύντομα.

Σημειώνουμε ότι το υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας που δόθηκε στον υπουργό, υιοθετεί όλα τα αιτήματα της Θασιακής Ένωσης. Η Θασιακή Ένωση επιμένει ότι το υπουργείο πρέπει να επιβάλει αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου, όλο το χρόνο στις εταιρίες, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ζητά δηλαδή, 4 δρομολόγια την ημέρα το χειμώνα, έξι δρομολόγια την ημέρα το καλοκαίρι.

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version