ΚΑΒΑΛΑ

ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Όχι στο LNG – Όλοι στο συλλαλητήριο

Η ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας καταγγέλλει την νέα προσπάθεια της κυβέρνησης με διαδικασίες fasttrackνα προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι στην αδειοδότηση και εγκατάσταση μονάδας LNGστον κόλπο της Καβάλας.

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της περιοχής γιατί

α. Βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή (Ν. Καρβάλη) και σε χημικές βιομηχανίες (ΒΦΛ και KAVALAOIL) ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με τη οδηγία SEVEZOII. Μια διαρροή του  LNG δημιουργεί στο νερό λίμνη (είναι ελαφρύτερο) και επειδή είναι εύκολα αναφλέξιμο, ένας σπινθήρας μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη. Αλλά εξαιτίας της γρήγορης εξάτμισης του μπορεί επίσης να μεταφερθεί σαν νέφος και σε μια κατοικημένη περιοχή, όπου η ανάφλεξή του είναι δεδομένη.

β. Το πλοίο-εξέδρα θα αποψύχει το LNGαπό τους -161 C και θα το επαναεριοποιεί στη φυσική του κατάσταση χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό, το οποίο θα ξαναχύνεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίας στη θάλασσα, που είναι ένας κλειστός κόλπος με ανυπολόγιστη ζημιά στο οικοσύστημα.

γ. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν(20-30) δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές που θα χαθούν (περί τις 300 από ιχθυοκαλλιέργειες και αλιεία) εξαιτίας των συνεπειών της εγκατάστασης της πλωτής εξέδρας .

δ. η μονάδα εμπλέκεται στις γεωπολιτικές συγκρούσεις των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή και αυτό μόνο καλό δεν προμηνύεται για τον τόπο μας. Η χώρα έχει ανάγκη μια σχεδιασμένη παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι τα σκουπίδια της ΕΕ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο  στις 3 Ιουλίου στις 11πμ στην κεντρική πλατεία, ώστε να μείνει στα χαρτιά και αυτή η “επένδυση” όπως οι προηγούμενες των δεξαμενών πετρελαίων και του λιθάνθρακα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version