ΓΥΝΑΙΚΑ

Ελληνίδα ερευνήτρια στη λίστα των 30 καλύτερων του Forbes

Μια νεαρή ελληνίδα φιγουράρει στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes, μέσα στους “30 under 30” στον τομέα της Υγεία.

Πρόκειται για την πανέμορφη ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου, η οποία έχει συμπεριλήφθη στους 30 κορυφαίους νέους που πρωτοπόρησαν ψηφιακά στον τομέα Υγείας. Η κα Αντωνιάδου είναι στην 3η θέση και πρέπει να πούμε ότι η ειδικότητα της είναι οι νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.

Σύμφωνα με το Forbes η κα Αντωνιάδου έχει εστιάσει στη δημιουργία οργάνων που θα είναι ικανά να μεταμοσχεύονται στον άνθρωπο. Έτσι θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των μεταμοσχεύσεων και η έλλειψη δοτών. Μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό έργο που θεωρείται ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της βιοτεχνολογίας. 

Η ομάδα των επιστημόνων στην οποία ανήκει η κα Αντωνιάδου έχει στόχο στο άμεσο μέλλον να καταφέρει  να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες ο οργανισμός να απορρίπτει αυτά τα όργανα καθώς θα προέρχονται από τον ίδιο.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αντωνιάδου διαπρέπει και στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής, ενώ είναι συνιδρύτρια της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version