Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ελεύθερη μεν, στη φυλακή και άπορη δε η Βίκυ Σταμάτη

image_print

Παραμένει στο Δρομοκαΐτειο μέχρι να συγκεντρώσει τις 50.000 ευρώ για την εγγύηση

Μπορεί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να άναψε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, μετά από 3,5 χρόνια στον Κορυδαλλό και το Δρομοκαΐτειο και έξι απορριφθέντα αιτήματα αποφυλάκισης, ωστόσο η σύζυγος του πρώην κραταιού υπουργού συνεχίζει να στερείται την ελευθερία της.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εγγυοδοσία που της επιβλήθηκε από το δικαστήριο, η οποία ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι της, η κα Σταμάτη δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει το ποσό των 50.000 ευρώ, που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της έθεσε ως όρο για να την αποφυλακίσει.

Η τελική εγγύηση μάλιστα διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος, ενώ νωρίτερα η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας.

Όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτη τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα της και αποφάσισε να αποφυλακιστεί εκτός από την χρηματική εγγύηση και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης, 3 φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της Υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση  που δήλωσε.

«Με άκρα επιείκεια  αποφάσισε  το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου με νόημα υπονοώντας προφανώς την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του δικαστηρίου. «Εκφράζουμε τη βαθιά πίστη στη δικαιοσύνη και ελπίζουμε πως το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε μια δίκαιη λύση» είπε ο κ. Γ. Κοτσαλής. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για «θετικό βήμα προκειμένου να βρεθεί κοντά στο παιδί της» ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο η Βίκυ Σταμάτη θα καταφέρει να βρει τα χρήματα της εγγύησης . «Μέχρι να μαζέψουμε τα χρήματα θα παραμένει στο Δρομοκαΐτειο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η Βίκυ μερικές φορές στερείται και στοιχειώδη».

Ως εκ τούτου, η Βίκη Σταμάτη παραμένει φυλακισμένη και εκτίοντας την 12ετή ποινή φυλάκισης που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα, έως ότου να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης και να το καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως προβλέπεται.

 

newsbeast.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λήμνος : Ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού

image_print

Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής αναβάθμισης για τη Μύρινα μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς ξεκινά η μεγάλη ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού, μιας περιοχής με ιδιαίτερη ιστορική και τουριστική αξία για τη Λήμνο.

Το έργο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το παραλιακό μέτωπο, δημιουργώντας έναν σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες δημόσιο χώρο. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ανακατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση του φωτισμού, ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση της προσβασιμότητας και αισθητικές παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η δήμαρχος Λήμνου, Ελεονώρα Γέωργα, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το νησί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

«Η ανάπλαση του Ρωμαϊκού Γιαλού δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο. Είναι μια ουσιαστική επένδυση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Λήμνου. Δημιουργούμε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο, αντάξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του τόπου μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τις υποδομές του νησιού και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Σκανάρουν” από αέρα τα χωράφια για την εικόνα των καλλιεργειών που επλήγησαν από περονόσπορο

image_print

Μια σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την αποτύπωση της πραγματικής έκτασης των ζημιών που προκάλεσε ο περονόσπορος στις καλλιέργειες. Ο γεωργικός σύμβουλος Γιάννης Μητρούσης, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προχωρά σε εναέριες καταγραφές των πληγεισών εκτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.

Με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από αγροτικές περιοχές που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την ασθένεια. Οι εναέριες λήψεις επιτρέπουν την ακριβή χαρτογράφηση των καλλιεργειών, καταγράφοντας την ένταση και την έκταση των προσβολών με τρόπο που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο μέσω επιτόπιων ελέγχων.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν αξιόπιστα στοιχεία που θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την πραγματική εικόνα των ζημιών, προσφέροντας ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο στους παραγωγούς όσο και σε κάθε αρμόδιο φορέα που καλείται να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του περονόσπορου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en