ΓΥΝΑΙΚΑ

Ελαιόλαδο | 5 χρήσεις ομορφιάς που δεν γνωρίζεις

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο στη διατροφή μας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του κάθε οργανισμού.

Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης και οι μεγαλύτεροι γιατροί της εποχής, όπως ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής πίστευαν ακράδαντα στην ευεργετική επίδραση στην υγεία και συνιστούσαν τη χρήση του σε καθημερινή βάση ως θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις.

Σήμερα, 3000 χρόνια μετά, η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών, υγιών και ασθενών, χάρη στα πολύτιμα συστατικά του που παρέχουν υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τώρα ότι το ελαιόλαδο είναι ένα πολύτιμο συστατικό και ισχυρό όπλο κατά των χρόνιων ασθενειών αλλά είναι και ένα προϊόν με πολλαπλές χρήσεις στη ζωή μας.

Εμείς σήμερα σου έχουμε 5 χρήσεις ομορφιάς του ελαιόλαδου που πιθανόν να μην έχεις ξανακούσει.

 

Αλήθεια ή μύθος; Είμαι μελαχρινή και δεν χρειάζομαι αντηλιακό…

#Ιδανικό για την ακμή και για ουλές

Βάλε ελαιόλαδο πάνω στην ακμή σου αλλά και σε ουλές που ενδεχομένως έχεις σε κάποιο σημείο του σώματός σου και δες το πρόβλημά σου να βελτιώνεται δραματικά.

#Ιδανικό για καψίματα από τον ήλιο

Αν κάηκες από τον ήλιο ή αν έσκασαν τα χείλη σου από την ξηρασία, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο. Και στις δύο περιπτώσεις κάνει θαύματα.

#Ιδανικό για την κυτταρίτιδα

Ανακάτεψε 1/2 φλ. ελαιόλαδο με 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου grapefruit, 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου αρκεύθου και 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου δενδρολίβανου (θα τα βρεις όλα σε φαρμακεία). Κάνε μασάζ 2 φορές την ημέρα σε καθημερινή βάση και θα δεις τεράστια αποτελέσματα στο σώμα σου.

Αυτό είναι το μυστικό για αστραφτερά και ολόλευκα δόντια!

#Ιδανικό για λείες πατούσες

Ανακάτεψε 1/4 φλ. καφέ, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. ελαιόλαδο και 1/2 μπανάνα. Βάλε το μείγμα στις πατούσες σου και άσε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψε με ένα σφουγγάρι απολέπισης και είσαι έτοιμη.

#Ιδανικό για τσιμπήματα κουνουπιών

Σε τσίμπησαν ένα σωρό κουνούπια; Βάλε λίγο ελαιόλαδο στα τσιμπήματα και δεν πρόκειται να σε ξαναπιάσει φαγούρα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version