ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ελέγχους σε πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών

Για έλεγχο κατά προτεραιότητα πολιτικών προσώπων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις ελεγκτικές αρχές για φορολογικές υποθέσεις έκανε λόγο ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι είναι πολλές περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν εντολές ελέγχου, είτε δεν έχουν αρχίσει, είτε καρκινοβατούν.

Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκο Νικολόπουλο, γνωστοποίησε ότι εντός του επόμενου διμήνου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπογράμμισε ότι στη σύνταξη βοηθούν Γάλλοι ειδικοί. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω του νομοσχεδίου, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν η φορολόγηση των αποκαλυφθέντων κεφαλαίων θα υπόκειται σε έναν συντελεστή.

Προειδοποίησε δε ότι θα υπάρξουν βαρύτατες κυρώσεις για όσους δεν κάνουν χρήση του νομοσχεδίου και εντοπιστούν με αδήλωτα εισοδήματα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αμέσως μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων θα κατατεθεί και η νομοθετική πρωτοβουλία για το περιουσιολόγιο.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version