ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτός κινεζικών σχεδίων η Βόρεια Ελλάδα

Αποσύρουν οριστικά το όποιο επενδυτικό τους ενδιαφέρον για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας οι Κινέζοι

Αποσύρουν οριστικά το όποιο επενδυτικό τους ενδιαφέρον για την περιοχή τηςΒόρειας Ελλάδας οι Κινέζοι. Μετά την αποχώρηση τους από το project του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), για το οποίο κάποια στιγμή είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον, κανένα άλλο δεν φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον τους. Ούτε καν αυτό των σιδηροδρομικών μεταφορών, στην περιοχή της Βαλκανικής, το οποίο, σε κάποια φάση, έδειξε να τους ενδιαφέρει επίσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το Σαββατοκύριακο που πέρασε συναντήθηκε στην Ρόδο με τον Κινέζο πρόεδρο και συζήτησαν για μια σειρά από επενδυτικά προγράμματα που προωθεί το Πεκίνο για την Ελλάδα. «Όντως» ήταν το σχόλιο του «για την περιοχή της Μακεδονίας δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αναφορά, υπό την έννοια ότι κανείς από τους βασικούς επενδυτικούς στόχους των Κινέζων για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, δεν εντοπίζεται γεωγραφικά εκεί».

Ποιες είναι αυτές οι προτεραιότητες; Το λιμάνι του Πειραιά, με την επέκταση της επένδυσης της Cosco, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας, με την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου (σσ πράγμα που συνεπάγεται την αποχώρηση των Καναδών) και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, όπου οι Κινέζοι «θέλουν να βάλουν πόδι», επίσης.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version