ΚΑΒΑΛΑ

Εκτός δρομολογίων το φέτι μποτ «Νικητής»

Μετά από έλεγχο των πιστοποιητικών του φέρι μποτ «Νικητής»μειώθηκε η δυνατότητα του ως προς τη  μεταφορά οχημάτων στα 6 ανά δρομολόγιο! Ο έλεγχος προκλήθηκε από καταγγελία, έγινε τις προηγούμενες ημέρες από αρμόδια επιτροπή του Λ.Σ. Ο πλοιοκτήτης αμφισβητεί το πόρισμα της επιτροπής. Στο μεταξύ το πλήρωμα του πλοίου άρχισε χθες το μεσημέρι επίσχεση εργασίας. Κατά πάσα πιθανότητα το φέρι μποτ θα είναι εκτός δρομολογίων και σήμερα.

Με περιορισμούς τα δρομολόγια του «Νικητή»

Από την Τρίτη 15 Αυγούστου ισχύει η απόφαση του Λιμενικού Σώματος για το φέρι μπωτ «Νικητής». Τα δρομολόγιά του, τρία την ημέρα στη γραμμή του Πρίνου, γίνονται κανονικά, αλλά με περιορισμό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπήρξε καταγγελία για το πλοίο «Νικητής». Μέχρι τον έλεγχο των πιστοποιητικών του, το πλοίο «Νικητής» μπορούσε να μεταφέρει τουλάχιστον 35 αυτοκίνητα και 243 επιβάτες.

Έλεγχος των πιστοποιητικών του πλοίου έγινε στην Αθήνα, από αρμόδια επιτροπή του λιμενικού σώματος. Διαπιστώθηκε ότι το φέρι μπωτ μπορεί να μεταφέρει μόνο έξι αυτοκίνητα, απόφαση η οποία στάλθηκε στον πλοιοκτήτη κι εφαρμόζεται από την Τρίτη 15 Αυγούστου.

Αντίθετα οι επιβάτες μπορούν να είναι όσοι ήταν, δηλαδή 243.

Χθες δεύτερη ημέρα εφαρμόστηκε το έγγραφο του λιμενικού σώματος. Ο «Νικητής» εκτελούσε κανονικά τα δρομολόγιά του στη γραμμή του Πρίνου, αλλά μόνο με έξι αυτοκίνητα. Η πλοιοκτήτρια εταιρία διατύπωσε ισχυρές αντιρρήσεις και το θέμα ήταν σ΄ εκκρεμότητα, στην Αθήνα. Φημολογείται μάλιστα ότι γι αυτόν τον λόγο εκπρόσωπος του πλοιοκτήτη ήταν χθες στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Τις ημέρες πριν και μετά το 15αύγουστο η κίνηση των φερι μπωτ ήταν αυξημένη, ειδικά στη γραμμή της Κεραμωτής. Επειδή το πλοίο «Νικητής» δε μπορούσε ν΄ απορροφήσει όλη την κίνηση στη γραμμή του Πρίνου, στα τρία δρομολόγια του, δημιουργήθηκε ουρά, ειδικά χθες το πρωί, που εξυπηρετήθηκε από τα επόμενα δρομολόγια με φέρι μπωτ των εταιριών ΑΝΕΘ και Μητσόπουλος.

Οι εκτιμήσεις όλων είναι ότι η κίνηση για τη Θάσο θα είναι αυξημένη όλη την εβδομάδα, ανάλογα δε με την εξέλιξη του καιρού θα είναι αυξημένη μέχρι το τέλος του μήνα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version