ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ | Στο Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν ο νεκρός και ο σοβαρά τραυματισμένος από την τραγωδία της Δράμας

Στο Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν ο νεκρός και ο τραυματίας που “χτυπήθηκαν” από κεραυνό στον αγώνα ορεινής αντοχής στο Φαλακρό της Δράμας.  

Αυτή την στιγμή οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας εξετάζουν τον τραυματία ο οποίος είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο όρος Φαλακρό της Δράμας κατά τη διάρκεια ορειβατικού αγώνα αντοχής καθώς ξέσπασε κακοκαιρία με κεραυνούς ένας εκ των οποίων “χτύπησε” τους τρεις ορειβάτες με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει την ζωή του και ένας να τραυματιστεί σοβαρά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε από την ΕΚΑΜ ένας  56χρονος άνδρας, ενώ ένας 55χρονος βρέθηκε βαριά τραυματισμένος.  Ο τραυματίας άνδρας είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε καλή επικοινωνία με τους διασώστες.

O τεχνικός διευθυντής της διοργάνωση του αγώνα, Μιχάλης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ώστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί».

Οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6 χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

Η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί.

Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. Six Peaks είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21/08.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ άσχημες με καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που έκανε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία πήραν μέρος 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version