ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Βρυξέλλες | Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης. Τέσσερις μήνες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως ξανά χτυπά καταφέρνοντας να προσπεράσει όλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, προκειμένου να αποφευχθεί νέα επίθεση. Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες από το Ισλαμικό Κράτος.Η ανάληψη φέρεται να δημοσιεύθηκε στο συνδεόμενο με την οργάνωση πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi και όπως επισημαίνει και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera οι τζιχαντιστές σε μήνυμά τους υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δίχως ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα «χτυπήματα».

Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες καταλήγουν απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη. 
 
Λίγη ώρα αργότερα, και τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα Russia Today και Sputnik αναπαρήγαγαν την ανάληψη της ευθύνης.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org η τρομοκρατική οργάνωση στο μήνυμά της απειλεί για να τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκές χώρες.
 
«Να περιμένετε και άλλες βόμβες και άλλους νεκρούς. Σύντομα και στην Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα Καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», είναι μόνο ένα τμήμα των απειλών που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο. 

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο υπόπτων. 

πηγή: sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version