Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκπαιδευτικοί της ΠΕ. Ν. Καβάλας | Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς

Με δελτίο τύπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΕ Ν. Καβάλας αναφέρει…

“Οι εκπαιδευτικοί της ΠΕ. Ν. Καβάλας καταδικάζουμε τις πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο γαλλικό λαό.

Λίγες μέρες μετά όμως, βλέπουμε πως αυτές οι επιθέσεις, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα πολεμική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Ο πόλεμος, που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους, είναι αποτέλεσμα της επιθετικότητας των δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους καθώς και της Ρωσίας και της Κίνας.

Οι στοχεύσεις αυτής της επέμβασης βρίσκονται στην προώθηση του σχεδίου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», που αφορά τη διασφάλιση της πρόσβασης των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων στις πηγές Ενέργειας και στα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Για την επίτευξη των σχεδίων τους οι ευρωατλαντικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το λεγόμενο «πολιτικό Ισλάμ», τους Τζιχαντιστές δηλαδή, όπως παλαιότερα είχαν χρησιμοποιηθεί οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Όλες αυτές οι δυνάμεις που τώρα σπέρνουν το φόβο στηρίχτηκαν, οργανώθηκαν και εξοπλίστηκαν από αυτούς που τώρα «σκίζουν τα ιμάτιά τους» εναντίον τους.

Η επέμβαση στη Συρία, μαζί με αυτές που είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Λιβύης είναι που οδήγησαν στο τερατώδες δημιούργημα των δολοφόνων του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι καθώς και η κατάρριψη τόσο του πολεμικού όσο και του πολιτικού ρωσικού αεροπλάνου αξιοποιούνται για την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης τόσο από τις ευρωατλαντικές όσο και από τις άλλες δυνάμεις. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες χώρες πρέπει να δουν τι κρύβεται πίσω από το «οπλισμένο χέρι» των δολοφόνων.

Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα φόβου, η ανοχή στον ενδεχόμενο γενικευμένο πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ρατσισμού που αναπτύσσεται και καλλιεργείται από τα διάφορα αστικά κέντρα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τις θέσεις που λένε ότι δήθεν «η Ευρώπη δέχεται επίθεση», ότι διεξάγεται «πόλεμος των πολιτισμών ή θρησκειών» και ότι πρέπει όλοι «με εθνική ή ευρωπαϊκή ομοψυχία να απαντήσουμε στην επίθεση».

Αυτές οι παραπλανητικές ρητορείες έχουν μία και μόνον αποστολή: Να ποτίσουν τους εργαζόμενους με το «φαρμάκι» του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας για να τους σύρουν στη συνέχεια στη σφαγή για τα συμφέροντα των ενεργειακών ομίλων που ορέγονται τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Έχει αρπάξει τη «σκυτάλη» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει μια επικίνδυνη, τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική, αντιλαϊκή πολιτική.

Πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Δηλώνει πίστη και υποταγή στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα μας. Μας έχουν οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των επεμβάσεων. Ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.

Πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για τις επιπτώσεις από την πολιτική των «κλειστών συνόρων», που εφαρμόζουν κράτη της περιοχής, κάνοντας περισσότερο από ποτέ υπαρκτό τον κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ως ΓΣ των Εκπαιδευτικών ΠΕ Νομού Καβάλας απαιτούμε:
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
 Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.
 Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
 Δε θα ανεχτούμε κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος μας, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
 Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμού τους στη χώρα μας.
 Να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που στηρίζει στρατιωτικές επεμβάσεις και σπέρνει το μίσος ενάντια στους λαούς.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
Η ΓΣ του Συλλόγου ΠΕ Ν. Καβάλας αποφασίζει τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την οργάνωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τη βοήθεια στους πρόσφυγες.”

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en