Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτική Καταπίεση

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή κοινωνία βλέπουμε τα παιδιά να χάνουν τη παιδικότητά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Παρατηρείται μικρά παιδιά να έχουν χάσει τη σπιρτάδα στο βλέμμα τους και την ανεμελιά, να είναι προβληματισμένα, νευρικά, να μη συγκεντρώνονται εύκολα ή ακόμα και να δείχνουν μεγαλύτερα από την ηλικία τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εντοπίζονται παιδιά να ταλαιπωρούνται από κατάθλιψη, έλλειψη ενδιαφέροντος επικοινωνίας με γονείς, με συγγενείς και με φίλους, πόνους στο στομάχι κλπ.

Πολλές φορές, φαινόμενα όπως αυτά παρατηρούνται από τις πρώτες σχολικές τάξεις.

Αυτό είναι κάτι που απασχολεί γονείς και εκπαιδευτικούς, είναι σύνηθες αντικείμενο συζήτησης και η εμφάνισή του δεν είναι τυχαία.

Θα ήταν ωφέλιμο να προβληματιστούμε για τους λόγους αυτού του φαινομένου.

Η αλήθεια είναι ότι όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός για την επιτυχία, για την εξέλιξη και για την αγορά εργασίας, προκαλείται περισσότερο άγχος.

Άγχος προκαλείται και για την ανάγκη εξειδίκευσης.

Όπως είναι φυσικό αγχώνονται και οι γονείς για το μέλλον των παιδιών τους.

Οι γονείς αισθάνονται τεράστια την ευθύνη  στο να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη μόρφωση των παιδιών τους ώστε διαθέτοντας τα κατάλληλα εφόδια να τοποθετηθούν εύκολα στην αγορά εργασίας.

Αυτό το άγχος και η αγωνία όπως είναι φυσικό μεταδίδεται στα παιδιά και παρατηρούμε μια εκπαιδευτική υπερφόρτωση που πολλές φορές τα παιδιά δεν έχουν τη δύναμη να την υποστηρίξουν.

Εκπαιδευτική υπερφόρτωση σε συνδυασμό με πληθώρα λοιπών δραστηριοτήτων, οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα σε αντίθεση με τα επιδιωκόμενα.

Τα παιδιά βρίσκονται σε ένα ανταγωνιστικό σχολικό περιβάλλον με επιδίωξη τις βαθμολογικές επιδόσεις που πολλές φορές τα απομακρύνει από τους πραγματικούς στόχους και επιδιώξεις τους.

Σε ότι αφορά την εκπαιδευτική φροντίδα έξω από το σχολείο οι γονείς οφείλουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε επαγγελματίες που διακρίνονται για την αφοσίωση στο έργο τους και την προσέγγιση των παιδιών ώστε η εκπαίδευση να μη μετατρέπεται σε καταπίεση.

Τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται συμμετέχοντας σε ομάδες, που ξεχωρίζουν και για το πνεύμα συνεργασίας αλλά και για το πνεύμα διάκρισης με τη μορφή της ευγενούς άμιλλας.

Οι λοιπές δραστηριότητες πρέπει να  επιλέγονται σύμφωνα με τις επιθυμίες των παιδιών και σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους της οικογένειας που εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος φορέας παροχής εκπαίδευσης στους νέους.

Η οικογένεια, ειδικά η ελληνική έχει όλες τις προϋποθέσεις να κατευθύνει σωστά τα παιδιά με το δικό της παράδειγμα και με τις συμβουλές του παππού, της γιαγιάς και φυσικά των γονιών

Αυτές οι αρχές εκφράζουν απόλυτα τη φιλοσοφία των Φροντιστηρίων Πουκαμισά και τις υπηρετούν με αφοσίωση όλοι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί των προσφέροντας τις υπηρεσίες τους προς τους νέους με ευθύνη και συνέπεια.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en