Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκμετάλλευση ενοικιαστών προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων με πρόσχημα την οικονομική δυσχέρεια

Προς:  Υπουργό οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη

Κοιν.:

1)Βουλευτές  Καβάλας :

κ.Εμμανουηλίδη Δημήτριο

κ.Μορφίδη Κωνσταντίνο

κ. Παπαφιλίππου Γεώργιο

κ.Παναγιωτόπουλο Νικόλαο

2) ΜΜΕ

                                                      

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σας στέλνω την παρούσα επιστολή με αφορμή την εκμετάλλευση πολλών ενοικιαστών προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων με το πρόσχημα της δύσκολης  οικονομικής συγκυρίας και σας παρακαλώ να μεριμνήσετε για την αλλαγή της φημολογούμενης νομοθεσίας, ώστε :

 Να μη πιστώνονται ως εισπραχθέντα  τα ενοίκια στον ιδιοκτήτη,  και ακόμη χειρότερο να μην φορολογούνται επί των ανείσπρακτων ενοικίων οι ιδιοκτήτες ,αλλά οι καιροσκόποι  ενοικιαστές- όταν εγκαταλείπουν το ενοικιαζόμενο σπίτι, αφήνοντας πίσω οφειλές  στους ιδιοκτήτες.

Σας ενημερώνω ότι ο εξαφανισθείς ενοικιαστής δεν θα αφήσει πίσω του μόνο ενοίκια αλλά και κοινόχρηστα, νερό ,ΔΕΗ, κατεστραμμένο σπίτι.  Δεν απαντάει στο τηλέφωνο , δεν αφήνει τη νέα του διεύθυνση –το πρόβλημα του διαιωνίζεται – και ο εκάστοτε ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες δια μέσου δικηγόρου για την εύρεση της νέας του διεύθυνσης, να κάνει αγωγή για την είσπραξη ενοικίων , να κάνει τυχών κατασχέσεις,…

 Γιατί να μη μπορεί  να τα παραλάβει το δημόσιο από τον ενοικιαστή και να μη φορολογείται επί των ανείσπρακτων ενοικίων ο ιδιοκτήτης; Ή να υπάρχει αρμόδια δικαστική αρχή για να απευθύνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση ο ιδιοκτήτης  για την άμεση λύση του προβλήματος, μεταξύ ιδιοκτήτη και πρώην ενοικιαστή;  

Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι ιδιοκτήτες από τους τυχόν απατεώνες ενοικιαστές, που καιροφυλακτούν να επωφεληθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού το να προσφύγει δικαστικά ο  ιδιοκτήτης για τη διεκδίκηση του ποσού είναι ασύμφορο από πολλές πλευρές.

Κρίση υπάρχει σήμερα για όλους. Συνεπώς και στους ιδιοκτήτες, όχι μόνο στους ενοικιαστές .  Αυτά τα οφειλόμενα , είναι από το υστέρημά τους, το οποίο μειώνεται ακόμα περισσότερο αν κινηθούν δικαστικά για την είσπραξη τους από τους οφειλέτες.

Πιστεύω πως το συγκεκριμένο ζήτημα που σας αναπτύσσω σχοινοτενώς ανωτέρω, αφορά πάρα πολλούς συμπολίτες μας και σας παρακαλώ να επιδείξετε την δέουσα ευαισθησία και προσοχή, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα προς την κατεύθυνση που σας παρουσιάζω.

 

Υ.Γ. Σας ενημερώνω ότι η παρούσα επιστολή εστάλλει  σε πρώην υπουργό οικονομικών και στον κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο  βουλευτή Καβάλας ,πριν δύο χρόνια   και έτυχε της δέουσας προσοχής.

 

Με εκτίμηση

Δημητρακάκης Γεώργιος

Αντιφίλιπποι Καβάλας

Τηλ.: 2592043571

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en