Μετά το Πάσχα θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών. Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που ήθελαν να αναθεωρείται ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Το ζήτημα έκλεισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα προωθήσει περίπου δέκα νομοσχέδια, τα οποία αφορούν διάφορα υπουργεία. Αυτό σημαίνει ότι κάλπες στις 9 Απριλίου, η οποία θεωρούνταν η επικρατέστερη ημερομηνία, δεν θα στηθούν.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από όλους όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο να φροντίζουν ώστε αυτός να γίνεται με ενσυναίσθηση, αλλά κυρίως να γίνεται χωρίς συμψηφισμό ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από  τους υπουργούς να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως είπε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι τέλη της επόμενης.  Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας  στα Τέμπη.

tovima.gr