Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ζητά το ΤΕΕ Θράκης

Το ΤΕΕ Θράκης ζητά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για την εξέταση «λειτουργίας» της πλατφόρμας του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» από την έναρξή της μέχρι σήμερα.

 Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης κατέθεσε το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ». 

Στην αναφορά τονίζεται η σημασία του προγράμματος για την περιοχή και ο ρόλος του μηχανικού σε αυτό, ενώ παράλληλα προβάλλονται και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία του συστήματος. 

Τέλος το ΤΕΕ Θράκης ζητά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για την εξέταση «λειτουργίας» της πλατφόρμας από την έναρξή της μέχρι σήμερα. 

Αναλυτικότερα η αναφορά έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε Εισαγγελέα Εφετών Θράκης

Με την παρούσα αναφορά μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του συστήματος υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, που φέρεται να διαχειρίζεται το ΥΠΕΝ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται με σειρά προτεραιότητας και με μοναδικό κριτήριο τον χρόνο υποβολής είτε πολίτες είτε ενδιαφερόμενοι – ωφελούμενοι μέσω του τεχνικού τους συμβούλου που είναι μηχανικός. 

Το ΤΕΕ Θράκης εκπροσωπώντας όλους τους μηχανικούς της Θράκης, που έχουν δικαίωμα – ενδιαφέρον να λειτουργήσουν ως τεχνικοί σύμβουλοι των πολιτών, δέχεται συνεχείς καταγγελίες από τα μέλη του, καταγγελίες που επαληθεύονται από την δοκιμή εισόδου στο σύστημα, ότι η «πλατφόρμα» δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ελλιπώς ή ενδεχομένως επιλεκτικώς, δημιουργώντας συνθήκες αδιαφάνειας, στρεβλώσεων και υπονοιών για χειραγώγηση των τελικών αποτελεσμάτων.

Επειδή η διαχείριση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, αφορά στην διαχείριση δημόσιου χρήματος. 

Επειδή η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των πολιτών που δικαιούνται βάσει κριτηρίων, με συνέπεια να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία που το διαχειρίζεται άνισα.

Επειδή θίγονται τα μέλη μας, ως προς την αξιοπιστία τους έναντι των πολιτών – πελατών τους (το υπουργείο ανακοινώνει ότι έχουν γίνει εντάξεις, χωρίς να ξέρει κανείς πως έγινε αυτό).

Επειδή ενδεχομένως προσβάλλονται βασικές αρχές του Συντάγματος όπως η αρχή της ισότητας πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, της χρηστής διοίκησης, της καλής πίστης και του σεβασμού των δικαιωμάτων του άλλου.

Επειδή με την μη παρέμβαση δημιουργούνται καταστάσεις που δεν θεραπεύονται.

Σας ζητάμε να παρέμβετε, για την εξέταση της «λειτουργίας» της πλατφόρμας που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ανισοτήτων και διακρίσεων μεταξύ πολιτών, να εξετάσετε την μέχρι σήμερα λειτουργία της και να πιστοποιήσετε τη λειτουργίας της μετά από γνωμοδότηση αρμόδιου ανεξάρτητου φορέα».

Alexandroupoli Online 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλες τιμές σε κάθε χώρα για το ίδιο προϊόν!

Σε χαμηλότερα επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα ελληνικά σουπερμάρκετ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα καταστήματα λιανεμπορίου σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ρουμανία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η συγκεκριμένη οργανωμένη έρευνα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σύγκρισης τιμών (που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σουπερμάρκετ) σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2024 και αντίστοιχα στην Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νικήτρια παράταξη η Δ.Κ.Μ στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και έδωσαν ξανά στο συνδυασμό μας, τη ΔΚΜ – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών , την 1η θέση στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας ΤΕΕ στο Περιφερειακό Τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας!

Το αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση της συντονισμένης, ομαδικής και μεθοδικής δουλειάς όλης της υπέροχης ομάδας μηχανικών της Καβάλας, της Δράμας και της Θάσου!

Συνεχίζουμε μαζί, με σοβαρότητα, σχέδιο και εξωστρέφεια, την προσπάθεια για αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ, για μια πιο σύγχρονη Ελλάδα με κινητήρια δύναμη τους Μηχανικούς.

Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου στην Λυδία

Με λαμπρότητα πραγματοποιούνται και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2024.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του επετειακού εορτασμού της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en