Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειρηνική επανάσταση | Ενας στους δυο δεν καταθέτουν φορολογική δήλωση | Πανικός στην κυβέρνηση

image_print

Στα όρια του πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση και ειδικότερα η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μοναδικό φαινόμενο. Μια εβδομάδα πριν την εκπνοή της ημερομηνίας για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων περίπου ο ένας στους δύο φορολογούμενους δεν την έχει υποβάλλει ακόμη.

Συνολικά 2,5 εκατομμύρια δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,8 εκατομμυρίων αναζητούνται από τους αρμόδιους του Taxis.

Χθες, σε μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά παρακαλούσε τους Έλληνες να καταθέσουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους επικαλούμενοι τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες τους, υποστηρίζοντας ότι όσο πιό γρήγορα υποβάλλουν τις δηλώσεις τόσο πιο γρήγορα θα δοθεί η δόση του κοινωνικού πλεονάσματος στους δικαιούχους.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται εξ” ολοκλήρου ούτε με μια ολιγοήμερη παράταση καθώς ο όγκος των δηλώσεων που απομένουν είναι τεράστιος.

Αυτό που πάντως επισημαίνεται είναι ότι ακόμη κι αν δοθεί παράταση, δεν μπορούν να αλλάξουν την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του επιπλέον φόρου που είναι η 31 Ιουλίου.

Στο επιτελείο του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναζητούν εναγωνίως του λόγους της άρνησης υποβολής δηλώσεων που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον δημοσιονομικό προγραμματισμό. Υπηρεσιακοί παράγοντες στην πλατεία Συντάγματος καταλήγουν στο ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι προσπαθούν υποσυνείδητα να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να μεταθέσει κατά τουλάχιστον ένα μήνα και την καταβολή των δόσεων του φόρου, καθώς στην παρούσα οικονομική συγκυρία αδυνατούν να καταβάλουν χρήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Απειλές και παρακάλια

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής του ΟΓΑ δήλωσε ότι στις οικογένειες με παιδιά που δεν υποβάλουν τη δήλωση ως την Κυριακή 22 Ιουνίου δεν θα καταβληθεί η δόση του βοηθήματος στα μέσα Ιουλίου αλλά αργότερα.

Την Τρίτη, ο ίδιος αναγκάστηκε να δώσει νέα καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων και της αίτησης Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα σε μια προσπάθεια οι πολίτες να ανταποκριθούν στην πιο σημαντική υποχρέωσή τους απέναντι στο κράτος, αυτήν της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Η νέα προθεσμία που καθόρισε ταυτίζεται με την τελευταία ημέρα εκπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων, δηλαδή την 30ή Ιουνίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε την Τρίτη ότι όσοι θέλουν να λάβουν κοινωνικό μέρισμα με τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και αίτηση ως τις 30 Ιουνίου. Δηλαδή όλα τα επιδόματα που δίνει αυτή την περίοδο το κράτος έχουν συνδεθεί απόλυτα με τις φορολογικές δηλώσεις και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους σε μια προσπάθεια να σπεύσουν οι πολίτες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών και να εκπληρώσουν την εν λόγω υποχρέωσή τους.

arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas»

Χαλκιδική-το φεστιβάλ Μεγάλη Παναγία Ampelonas αφιερωμένο στην αμπελουργική παράδοση
image_print

Ένας νέος θεσμός αφιερωμένος στην αμπελουργική παράδοση, τον οίνο, το τσίπουρο και τους ανθρώπους της αμπέλου εντάσσεται φέτος στο διευρυμένο πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα Αριστοτέλεια» του Δήμου Αριστοτέλη.

Από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2026, η Μεγάλη Παναγία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το τετραήμερο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas», μια διοργάνωση που συνδέεται με το KOUZINA και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της αμπελουργικής ταυτότητας της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η Μεγάλη Παναγία, ως ένας από τους σημαντικότερους οινικούς κόμβους του Δήμου Αριστοτέλη, θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός προγράμματος που συνδέει την τοπική παραγωγή με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τον ιστορικό και σύγχρονο αμπελώνα της περιοχής, να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ορεινού όγκου και να προβάλει τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει ο φυσικός και παραγωγικός πλούτος της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις με τοπικές φιλαρμονικές και παραδοσιακές φορεσιές, αναβιώσεις οινικών εθίμων, μακεδονικά γλέντια, καθώς και μουσικά σχήματα jazz και χάλκινων από την Banja Luka.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής τοπικών προϊόντων και οίνων, ειδικά booths για cocktails με κρασί και ντόπιο τσίπουρο, γευστικές προτάσεις με οινολάσπη και συνταγές μαγειρεμένες με κρασί.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης family day, εργαστήριο με θέμα «σταφύλι και μέλι», επισκέψεις σε οινοποιεία, μανιταροεξορμήσεις, ελαιογευσίες, ανοικτά τυροκομεία και επίδειξη παρασκευής μεγαλοπαναγιώτικου λουκάνικου με οινολάσπη.

Αφιέρωμα στους ανθρώπους της αμπέλου

Η διοργάνωση αποτίει φόρο τιμής στους αμπελοκαλλιεργητές και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν ζωντανή μια παράδοση αιώνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία και ταυτότητα.

Ξεχωριστή θέση θα έχει και το αφιέρωμα στην οινοπαραγωγή του Άθωνα, αναδεικνύοντας την παράδοση που διατηρούν επί αιώνες οι αγιορείτες μοναχοί.

Το «Μεγάλη Παναγία Ampelonas» αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημιουργία θεματικών διοργανώσεων που συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά, τη γαστρονομία, την τοπική παραγωγή και τον τουρισμό.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Καβάλα - Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ - 2026
image_print

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της Καβάλας θα ισχύσουν μέσα στον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας. Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίως το ΚΕΠ 143 στη Δημοτική Αγορά και το ΚΕΠ 164 στο Διοικητήριο, ενώ τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για το θερινό πρόγραμμα, ώστε να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ημέρες που ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

Πρωινό ωράριο στο ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς

Το ΚΕΠ 143, που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά της Καβάλας, θα ακολουθήσει αποκλειστικά πρωινό ωράριο από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 07:45 έως τις 15:00.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργεί απογευματινή βάρδια.

Ποια Σάββατα θα παραμείνει κλειστό

Το ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς θα παραμείνει κλειστό όλα τα Σάββατα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσει στις εξής ημερομηνίες:

  • Σάββατο 8 Αυγούστου
  • Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Σάββατο 22 Αυγούστου
  • Σάββατο 29 Αυγούστου

Οι πολίτες που επιθυμούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο συγκεκριμένο ΚΕΠ θα πρέπει να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σε εργάσιμη ημέρα και εντός του πρωινού ωραρίου.

Κλειστό για δύο εβδομάδες το ΚΕΠ στο Διοικητήριο

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ισχύσει για το ΚΕΠ 164, το οποίο στεγάζεται στο Διοικητήριο Καβάλας.

Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαστήματος, το ΚΕΠ θα επιστρέψει στο κανονικό του ωράριο.

Κανονικά η λειτουργία σε Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα

Χωρίς μεταβολές θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα.

Οι δύο υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες με το συνηθισμένο πρόγραμμά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, προσφέροντας εναλλακτική επιλογή κατά τις ημέρες που τα κεντρικά ΚΕΠ της πόλης θα έχουν περιορισμένο ωράριο ή θα παραμένουν κλειστά.

Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Καβάλας διευκρινίζει ότι μετά τη λήξη των προσωρινών αλλαγών τα ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς και του Διοικητηρίου θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους.

Οι πολίτες καλό είναι πριν από την επίσκεψή τους να επιβεβαιώνουν το ωράριο της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en