Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Εικόνες ντροπής στα Λουτρά των Ελευθερών

Το φυσικό περιβάλλον στα Λουτρά των Ελευθερών όσο και να προσπαθήσουμε δεν πρόκειται να το απαξιώσουμε, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τα κτήρια. Ήδη στο ξενοδοχείο ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ένα κλασσικό δείγμα του κινήματος του μοντερνισμού των πρώτων δεκαετιών του περασμένου αιώνα, έχει αρχίσει να καταρρέει. Έχει πέσει η σκεπή του κτηρίου και το έργο της κατεδάφισης το έχουν αναλάβει πλέον τα καιρικά φαινόμενα, βροχή και αέρας.

Στα υπόλοιπα κτήρια το ρόλο αυτό τον έχουν αναλάβει οι άνθρωποι που ακόμη και σήμερα βρίσκουν κάτι για να ξηλώσουν. Την ίδια ώρα η επένδυση έχει κωλύσει στην περιφέρεια και δεν βλέπω να ξεκολλάει κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Μήνυμα ενός αγανακτισμένου

Σήμερα στα Λουτρά των Ελευθερών κατοικοεδρεύει μια μεγάλη αγέλη αδέσποτων σκυλιών που με μεγάλη ευχαρίστηση δέχεται από τους επισκέπτες οτιδήποτε μπορεί να χορτάσει την πείνα τους. Τα πεταμένα σκουπίδια που υπήρχαν άλλες εποχές έχουν περιοριστεί σημαντικά και σε αυτό συμβάλουν οι επισκέπτες που έρχονται για ένα θερμό μπάνιο. Και δεν είναι και λίγοι. Οι επισκέπτες δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της γύρω περιοχής αλλά και πολλοί ξένοι που τα έχουν μάθει και τα επισκέπτονται.

Μάλιστα ένας εξ αυτών αγανάκτησε και έγραψε, έστω και λίγο ανορθόγραφα το μήνυμα της φωτογραφίας που βλέπετε με σκοπό να συγκινηθούν οι βρωμιάρηδες και να σεβαστούν το χώρο.

Η επίσκεψη της υπουργού

Τα Λουτρά των Ελευθερών θα επισκεφτεί την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά, για να γνωρίσει το χώρο και τις δυνατότητες του, ωστόσο όσο και αν προσπαθήσει η σημερινή εικόνα με τα χαλάσματα δεν θα μπορέσουν να τις δώσουν πως ήταν αυτός ο χώρος όταν λειτουργούσε.

Βλέποντας την σημερινή εικόνα μόνο θλίψη σε πιάνει, για ένα χώρο που είχε παραδείσια χαρακτηριστικά και έσφυζε από ζωή για πάρα πολλά χρόνια!!!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Δείτε ζωντανά την Αναστάσιμη Ακολουθία στην κεντρική πλατεία

Πλήθος κόσμου βρισκεται αυτην τη στιγμή στην κεντρική πλατεία της Καβάλας για την τελετή της Ανάστασης.

Η Πομπή από τον ναό του Αγίου Νικολάου κατευθύνθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παραδοσιακά τελείται η Αναστάσιμη Ακολουθία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Στέφανος | Ηχηρό μήνυμα για τους άπιστους του Αγίου Φωτός

Δείτε το απόσπασμα απο την τηλεφωνική επικοινωνία στην 4ε του  Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Στέφανου για την Αφή του Αγίου Φωτός.

Εκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Εκτός του καθεστώτος της ειδικής τουριστικής βίζας για τους Tούρκους επισκέπτες η Θάσος και η Σαμοθράκη

Παρά τα σχετικά αιτήματα, η Θάσος και η Σαμοθράκη δεν εντάχθηκαν στο καθεστώς της ειδικής τουριστικής βίζας για τους τούρκους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024 έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα συνολικά δέκα ελληνικά νησιά, ενώ η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας-εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε σε τριπλασιασμό των αφίξεων τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική κίνηση στις εν λόγω περιοχές, με αποτέλεσμα δικαίως να αιτούνται του ανάλογου μέτρου η Θάσος και η Σαμοθράκη.
voria.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en