Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειδομένη | Τώρα ο πατέρας της 7χρονης λέει ότι δεν έγινε τίποτα

image_print

«Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δυο φίλοι μας» λέει ο Αχμέντ Μουράτ τρεις ημέρες μετά, επισημαίνοντας ότι «όλα είναι ψέματα».

Σε παραπληροφόρηση αποδίδει ο πατέρας 7χρονου κοριτσιού από τη Συρία, δημοσιεύματα, σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού της από Πακιστανό, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Τρεις ημέρες μετά το υποτιθέμενο κρούσμα απόπειρας βιασμού, ο Αχμεντ Μουράτ, πατέρας του παιδιού, διαψεύδει τα δημοσιεύματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έγινε τίποτα».

«Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δυο φίλοι μας» λέει ο κ. Μουράτ και τονίζει ότι «όλα είναι ψέματα».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στην Ειδομένη δεν υπήρξε καταγγελία από τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό.

Ωστόσο, χθες Σάββατο η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε μαρτυρίες των δύο Σύρων που έπιασαν τον Αφγανό ενώ -σύμφωνα με τα αρχικώς καταγγελόμενα- προσπαθούσε να βιάσει το κοριτσάκι. 

Οι Mohammed Al-Mulhem και Dldar Sedo εξήγησαν τον τρόπο που αντέδρασαν και αφηγήθηκαν ότι ενώ κάθονταν αμέριμνοι στον καταυλισμό της Ειδομένης την προηγούμενη Πέμπτη άκουσαν κραυγές. 

Σύμφωνα με τους Mohammed Al-Mulhem και Dldar Sedo, ήταν η φωνή του πατέρα της μικρής: «Κάποιος προσπαθεί να βιάσει το παιδί μου!». Οι δυο τους έτρεξαν προς το σημείο και εντόπισαν τον Αφγανό ανάμεσα σε κάτι θάμνους να προσπαθεί να γδύσει το άτυχο κοριτσάκι. «Αμέσως τον αρπάξαμε και αρχίσαμε να τον κλωτσάμε» λένε. «Ο Αφγανός είχε σύρει το κοριτσάκι από τις τουαλέτες όπου βρισκόταν πίσω σε κάτι θάμνους. Την ώρα που φτάσαμε κοντά του της έβγαζε το μπλουζάκι και το παντελόνι της. Οι κραυγές ακούγονταν παντού και πλήθος συγκεντρώθηκε. Φώναζαν να τον σκοτώσουμε αλλά εμείς είπαμε ότι αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Πολλοί προσπαθούσαν να τον χτυπήσουν αλλά εμείς τους λέγαμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, μία πολιτισμένη χώρα και πρέπει να τον παραδώσουμε στην αστυνομία για να δει τι θα κάνει». Οι δύο άντρες από τη Συρία μετέφεραν για ένα ολόκληρο μίλι τον Αφγανό μέσα στο εξαγριωμένο πλήθος και τον παρέδωσαν τελικά στους αστυνομικούς.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστασία από τους πνιγμούς: Η πρόληψη σώζει ζωές

image_print

Με την έναρξη της θερινής περιόδου και την αυξημένη προσέλευση πολιτών στις παραλίες, οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή, καθώς οι πνιγμοί εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες απώλειας ανθρώπινων ζωών στο υδάτινο περιβάλλον.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας. Η επιλογή οργανωμένων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, η συνεχής επίβλεψη των παιδιών, η αποφυγή κολύμβησης μετά την κατανάλωση αλκοόλ ή βαριού γεύματος, καθώς και η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν πρέπει να μένουν ποτέ χωρίς επίβλεψη κοντά στο νερό, ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προβλήματα υγείας καλούνται να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν από το κολύμπι και να αποφεύγουν την είσοδο στη θάλασσα όταν επικρατούν δυσμενείς συνθήκες.

Οι διασώστες υπενθυμίζουν ότι σε περίπτωση κινδύνου δεν επιχειρούμε διάσωση χωρίς τα κατάλληλα μέσα και εκπαίδευση, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθεί σε κίνδυνο και ο διασώστης. Η άμεση ειδοποίηση του ναυαγοσώστη ή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Η ενημέρωση, η υπευθυνότητα και η τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας αποτελούν τα ισχυρότερα «όπλα» για την πρόληψη των πνιγμών. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ασφαλές για όλους, όταν η απόλαυση της θάλασσας συνοδεύεται από προσοχή και σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το βλέμμα στη ΔΕΘ – Προσδοκίες για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και συνταξιούχων

image_print

Καθώς πλησιάζει η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εντείνεται η συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με νοικοκυριά και συνταξιούχους να προσδοκούν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Στο επίκεντρο των σεναρίων βρίσκονται φορολογικές ελαφρύνσεις, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση των οικογενειών, αλλά και μέτρα που θα αφορούν τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τις δημοσιονομικές δυνατότητες της οικονομίας, ώστε οι εξαγγελίες της ΔΕΘ να συνδυάζουν τη στήριξη των πολιτών με τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θεωρείται για ακόμη μία χρονιά το βασικό βήμα για την παρουσίαση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Μέχρι τότε, οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά και συνταξιούχοι αναμένουν να ακούσουν μέτρα που θα προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση απέναντι στις αυξημένες οικονομικές πιέσεις της καθημερινότητας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστάτωση με το επίδομα των 150 ευρώ ανά παιδί – Δικαιούχοι δεν είδαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους

image_print

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η καταβολή του επιδόματος των 150 ευρώ ανά τέκνο, καθώς αρκετές οικογένειες που ανέμεναν την πληρωμή διαπίστωσαν ότι το ποσό δεν πιστώθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις το πρόβλημα οφείλεται σε λάθη ή ελλείψεις στα στοιχεία που είχαν δηλωθεί στις αιτήσεις, όπως λανθασμένος ή μη επικαιροποιημένος τραπεζικός λογαριασμός (IBAN), ασυμφωνίες στα προσωπικά στοιχεία ή άλλες εκκρεμότητες που δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της πληρωμής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν τους δικαιούχους που δεν έχουν λάβει το επίδομα να ελέγξουν τα στοιχεία της αίτησής τους και, εφόσον διαπιστώσουν κάποιο σφάλμα, να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα των 150 ευρώ ανά παιδί καταβλήθηκε σε χιλιάδες οικογένειες στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, ωστόσο οι περιπτώσεις με λανθασμένα στοιχεία έχουν ως αποτέλεσμα ορισμένοι δικαιούχοι να παραμένουν προσωρινά εκτός πληρωμής μέχρι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en