ΕΚΛΟΓΕΣ

Εθνικές εκλογές ακόμα και τον Iούνιο

Υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες μέσα στον Ιούνιο; Οι δύο ημερομηνίες που εξετάζει το Μαξίμου

Υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες μέσα στον Ιούνιο; Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο ανοικτές ημερομηνίες, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η μία από αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάνει λόγο, πράγματι, για κάλπες εντός του επόμενου μήνα. Η άλλη, τις “μεταφέρει” για το Σεπτέμβριο. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, για να πάρει σάρκα και οστά το σενάριο θα πρέπει να προηγηθεί ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προηγείται κατά 4,5 και 5 ποσοστιαίες μονάδες στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα, ακόμα και αν αθροιστικά το ποσοστό της ΝΔ και της Ελιάς είναι μεγαλύτερο εκείνου του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός να θεωρεί ότι έχει χάσει τη δεδηλωμένη.

Εννοείται ότι τα δεδομένα παίρνουν πιο δραματική κατεύθυνση στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μεγαλύτερη των 5 ποσοστιαίων μονάδων. Ένα εναλλακτικό σενάριο, σε αυτή την περίπτωση, προβλέπει την εκλογή κυβέρνησης μέσα από την ίδια Βουλή, με διαφορετικό πρωθυπουργό.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν το πώς σκέπτεται και κυρίως το πώς ενεργεί ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θεωρούν δεδομένη την προσφυγή του στις κάλπες, έστω και αν του προτείνονται εναλλακτικές.

Πηγή: voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version