Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

“Εδεσε” στο Λιμάνι της Καβάλας το Κρουαζιερόπλοιο Azamara Onward

Νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέπλευσε στο Λιμάνι της Καβάλας “Απόστολος Παύλος” ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο το Azamara Onward.

Μετέφερε Ευρωπαίους τουρίστες και κυρίως Βρετανούς.

Θα αναχωρήσει το απόγευμα για Κωνσταντινούπολη.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ακρίβεια: Σταθερές οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Σταθερές παραμένουν οι τιμές σε μια σειρά προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, για τα οποία είχε καταγραφεί πτώση κόστους, σε συνέχεια της ενεργοποίησης (από 1/3) εξειδικευμένου μέτρου του υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ) κατά της ακρίβειας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» έπειτα από έρευνα του «Ε.Τ.» σε 2 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τιμοληψίες στις 4 και στις 13 Μαρτίου από τα επίσημα sites τους, προκύπτουν τα εξής:

Στη μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ οι τιμές δεν μεταβλήθηκαν σε 98 αγαθά, σε 7 μειώθηκαν και σε 5 αυξήθηκαν. Συνολικά, δηλαδή, σε ένα δείγμα 110 προϊόντων για το 90% περίπου δεν καταγράφηκε μεταβολή.

Οι μειώσεις αφορούν:

  • σε σαμπουάν 750 ml (ελάχιστη μείωση),
  • πάνες μωρού Νο5 34 τεμάχια,
  • υγρά πλυντηρίου ρούχων (36, 45 και 70 μεζούρες),
  • σκόνη πλυντηρίου ρούχων (68 μεζούρες) και
  • καθαριστικά παντός είδους.

Οι αυξήσεις, αντίστοιχα, σχετίζονται με άλλη μάρκα σαμπουάν 360 ml, 2 ετικέτες οδοντόκρεμας, καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες 1 λίτρου και σαμπουάν μαλλιών 500 ml.

Στην έτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ οι τιμές παρέμειναν σταθερές σε 74 αγαθά, σε 26 αυξήθηκαν και σε 19 μειώθηκαν. Από τα παραπάνω προκύπτει πως σε ποσοστό άνω του 62% δεν άλλαξαν οι τιμές (119 προϊόντα εξετάστηκαν). Ειδικότερα, μειώσεις παρατηρήθηκαν σε:

  • αφρόλουτρα των 400, 475, 500 ml και ακόμη 2 των 600 ml,
  • 2 σαμπουάν των 330 και 750 ml,
  • 2 απορρυπαντικά πιάτων 400 και 900 ml,
  • γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου 400 ml, κρέμα ματιών,
  • 2 κρεμοσάπουνα των 750 και 1 των 900 ml,
  • χλωρίνη 1.250 ml,
  • υγρό καθαριστικό πάντως είδους 750 ml,
  • κρέμα γενικού καθαρισμού 500 ml και σπρέι για όλες τις επιφάνειες 1 λίτρου.

Στον αντίποδα, καταγράφηκαν αυξήσεις σε:

  • κρέμα ενυδάτωσης 50 ml, βρεφικές πάνες (3 είδη),
  • αφρό μαλλιών 200 ml, λακ 75 ml,
  • 3 σαμπουάν 360, 400 και 750 ml,
  • απορρυπαντικό πιάτων 1500 ml,
  • υγρό καθαρισμού 1 λίτρο, αφρόλουτρα 650 και 750 ml, σαμπουάν μωρού/παιδιού 500 ml και 2 των 750 ml, μαλακτικό μαλλιών 450 ml,
  • υγρό κατά των αλάτων 750 ml,
  • 3 οδοντόκρεμες των 75 ml, κρεμοσάπουνο 1 λίτρο, πανάκια καθαρισμού 15 τεμάχια,
  • υγρό απορρυπαντικό ρούχων 17 μεζούρες,
  • καθαριστικό σπρέι για όλες τις επιφάνειες 750 ml,
  • υγρό πιάτων 450 ml και αφρόλουτρο μωρού 500 ml.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη απόκλιση που καταγράφεται στις τιμές που αφορούν πάνες μωρού οφείλεται στο γεγονός ότι στις 4/3 ήταν προϊόν προσφοράς στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, ενώ στις 13/3 δεν ήταν.

Επιπλέον, το σύνολο των αγαθών μεταξύ των δύο αλυσίδων σούπερ μάρκετ διαφέρει καθώς κάποιοι κωδικοί δεν ήταν διαθέσιμοι και στις δύο ημερομηνίες που υλοποιήθηκαν οι τιμοληψίες.

Τα προϊόντα που έχουν επιλεγεί εμπίπτουν στις κατηγορίες των 108 ετικετών για τις οποίες το ΥΠΑΝ ανακοίνωσε πτώση μέσης τιμής τιμοκαταλόγου στην έναρξη της εφαρμογής του μέτρου «Μείωση παροχών προς τα σούπερ μάρκετ» (κάποιες από αυτές τις ετικέτες δεν ήταν διαθέσιμες στα εξεταζόμενα σούπερ μάρκετ.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Την απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο που πραγματοποιήθηκε σε υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας και φαίνεται να σημειώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα φέρνει σήμερα (19/3) στο «φως» η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Αυτή, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε από κουκουλοφόρους καταληψίες του ΑΠΘ.

Οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα και έτσι ήταν έντονος ο κίνδυνος έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», επρόκειτο για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας σε περίπτωση που η απόπειρα επετύγχανε, οι «εισβολείς» θα ήταν οι πρώτοι που θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες μιας διαρροής από τις συγκεκριμένες συσκευές, όπως και όσοι θα ερχόταν σε επαφή μαζί τους.

Τα ίδια στελέχη της Κατεχάκης επισημαίνουν επίσης ότι κινδύνευσαν να καταστραφούν και διάφορες συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας καθώς και άλλες εξαιρετικά ευαίσθητες, που χρησιμοποιούνται σε κρίσιμα πειράματα, συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ

ΑΠΘ

Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες προ μερικών ημερών υπήρχε κίνηση καταληψιών της Σχολής Θετικών Επιστημών προς τον χώρο του υπογείου κτιρίου.

Η κίνηση έγινε σε μία προσπάθεια να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, η οποία τελούσε υπό κατάληψη πάρα πολλά χρόνια και εκκενώθηκε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας πριν από 24 μήνες.

Οι άγνωστοι δε για να κινηθούν ευκολότερα στον χώρο του υπογείου και για να φτάσουν στον «στόχο» τους, κατέστρεψαν το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος του Εργαστηρίου Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής, που παραχωρήθηκε στο ΑΠΘ το 1971, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η πρόταση γάμου που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Καρναβάλι της Ξάνθης

Στο Καρναβάλι της Ξάνθης μπορεί κανείς να δει και να ζήσει τα πάντα. Να διασκεδάσει, να χορέψει, να γελάσει, ακόμα και να… παντρευτεί!

xanthinea.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en