ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη Θράκη έχουν όνομα

Χρήστος Παπαζηλάκης: Μόνο με άριστης ποιότητας γάλα παράγονται ποιοτικά γαλακτοκομικά ή διατροφικά προϊόντα

Σε συνεργασία με 300 κτηνοτροφικές οικογένειες της Θράκης

Υπάρχει ένας απλός λόγος που εξηγεί γιατί η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ γνωρίζει τι ζητά κάθε σύγχρονη οικογένεια στην καθημερινή της διατροφή. Γιατί η ίδια ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση, με ότι σημαίνει αυτό σε φιλοσοφία, νοοτροπία και αξίες.

Σήμερα, με την υπερσύχρονη μονάδα στο Διδυμότειχο και την καινοτόμο λειτουργικά φάρμα στη Μέστη, η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, παράγοντας συνεχώς νέα, ποιοτικά, προϊόντα, αναπτύσσει την δραστηριότητα της με κυρίαρχη σκέψη τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο-καταναλωτή που έχει δικαίωμα σε προϊόντα αντάξια των δικών του υψηλών απαιτήσεων.

Και όπως επισημαίνει ο Χρήστος Παπαζηλάκης, χημικός μηχανικός και εμπορικός διευθυντής στην εταιρεία, η εντυπωσιακή επιλογή που δείχνει η Θρακιώτικη οικογένεια στα σήματα της επιχείρησης, «επιβραβεύει την ποιότητα των προϊόντων μας και τις καινοτόμες ορθές πρακτικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι μας στο στάβλο και στο εργοστάσιο».

Έτσι, σήμερα η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα νοικοκυρεμένη γαλακτοβιομηχανία. Με την βοήθεια του κ. Παπαζηλάκη ας γνωρίσουμε καλύτερα κάποια από τα στοιχεία που έχουν καταστήσει την παρουσία της Θρακιώτικης γακακτοβιομηχανίας, σημαντική τόσο στην ελληνική όσο και στην διεθνή αγορά.

 

evros24.gr: Τα προϊόντα από την Θράκη και την ΕΒΡΟΦAΡMA είναι πλέον μια γευστική συνήθεια. Πως είναι σήμερα η πορεία της εταιρείας;

Χρήστος Παπαζηλάκης: Μας συγκινεί ιδιαίτερα η αγάπη και υποστήριξη των καταναλωτών της περιφέρειας μας αφού καθημερινά επιλέγουν τα προϊόντα μας. Η προτίμηση των συντοπιτών μας είναι τέτοια που οι πωλήσεις μας στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό εν μέσω οικονομικής κρίσης και μείωση της κατανάλωσης γενικότερα. Η εντυπωσιακή αυτή επιλογή της θρακιώτικης οικογένειας επιβραβεύει αφενός την ποιότητα των προϊόντων μας και τις καινοτόμες ορθές πρακτικές που εφαρμόζουν οι άνθρωποι μας στο στάβλο και στο εργοστάσιο και αφετέρου αναδεικνύει την κατανόηση της αξίας και της οικονομικής θετικής επίπτωσης που έχει η δραστηριότητα της Εβροφάρμα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και έμμεσα σε όλους τους επαγγελματίες και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.

 

evros24.gr: Εμπλουτίζεται συνεχώς την γκάμα των προϊόντων σας, να περιμένουμε σύντομα κάτι νέο;

ΧΠ: Ήδη προϊόντα όπως το γάλα με κακάο farmer το οποίο παρασκευάζεται μόνο από το γάλα του στάβλου στη Μέστη ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους καταναλωτές. Σύντομα ακολουθούν νέα προϊόντα διατροφής με βάση το ανώτερο γάλα επτά σημείων υπεροχής που καθημερινά παράγεται από τις αγελάδες μας στη Μέστη.

 

evros24.gr: Τελικά, είναι ακριβό το γάλα στην Ελλάδα και τι «παίζεται» με το «γάλα μιας ημέρας» ή το φρέσκο άνω των πέντε ημερών;

ΧΠ: Οι πρόσφατες υπουργικές προτάσεις που αφορούν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και οι άσκοπες αντιδράσεις εκπροσώπων ορισμένων κτηνοτρόφων, είναι πολύ φασαρία για το τίποτα. Αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία είναι ο τριπλασιασμός της εγχώριας παραγωγής γάλακτος, να σταματήσει ο απλουστευμένος και χωρίς αξία λόγος για ελληνικό γάλα ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης. Ταυτόχρονα να θεσμοθετηθεί η διαβάθμιση της ποιότητας Α, Β, Γ του ελληνικού γάλακτος προς όφελος των κτηνοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών αλλά κυρίως των καταναλωτών.

Εμείς στην Εβροφάρμα πιστεύουμε στις ορθές πρακτικές όλης της παραγωγικής αλυσίδας που συμμετέχει στην παραγωγή τροφίμων, δηλαδή από το χωράφι μέχρι το ράφι. Η πρώτη ύλη, το γάλα είναι η βάση των προϊόντων διατροφής που παράγουμε. Μόνο με άριστης ποιότητας γάλα παράγονται ποιοτικά γαλακτοκομικά ή διατροφικά προϊόντα. Η Εβροφάρμα υλοποιεί την τελευταία δεκαετία το στρατηγικό της σχεδιασμό και αφορά την αναζήτηση του δικού μας πρωτογενούς τομέα την παραγωγή δηλαδή πρώτης ύλης, «το ανώτερο γάλα επτά σημείων υπεροχής».

Ανώτερο γάλα επτά σημείων υπεροχής:

1. Διατροφή των ζώων
2. Διαβίωση & αειφορία
3. Απαιτούμενος χρόνος για την ψύξη του γάλακτος από το άρμεγμα
4. Ανακάτεμα με άλλα γάλατα από άλλες φάρμες
5. Χρόνος επεξεργασίας γάλακτος
6. Υγεία ζώων
7. Υγιεινή νωπού γάλακτος

 

evros24.gr: Ποια είναι η επαγγελματική σχέση της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ με τους παραγωγούς γάλακτος του Έβρου και γενικότερα της Θράκης;

ΧΠ: Η Εβροφάρμα συνεργάζεται συμβολαιακά με τριακόσιες κτηνοτροφικές οικογένειες της Θράκης καθώς και με την ομάδα αιγοπροβατοτρόφων «Αμνός Θρακών» της οποίας μέλη είναι περίπου διακόσιοι κτηνοτρόφοι.

evros24.gr: Η Θράκη είναι καλή περιοχή για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων;

ΧΠ: Το οικοσύστημα της Θράκης είναι το πιο γόνιμο για την παραγωγή προϊόντων μεσογειακής διατροφής. Το κλίμα, οι θρεπτικές ζωοτροφές, το μεράκι των κτηνοτρόφων, η παράδοση στην παραγωγή γαλακτοκομικών, οι δεξιότητες, η επιστημονική και βαθειά εξειδικευμένη γνώση των ανθρώπων μας, αποτελούν κατά τη γνώμη μας όλα εκείνα τα εχέγγυα ώστε να αναπτυχτεί η κτηνοτροφία, η παραγωγή γάλακτος και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το στραγγιστό γιαούρτι και η φέτα.

 

evros24.gr: Πως κινείται η εταιρεία στον εξαγωγικό τομέα;

ΧΠ: Τα δυο αυτά προϊόντα και ειδικότερα το Greek Yogurt θεωρείται βάση μεσογειακής διατροφής. Εμείς στην Εβροφάρμα πιστεύουμε ότι, η συνεχής αυξανόμενη ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα ποπ αλλά κυρίως για Greek Yogurt αποτελεί ανάκαμψη της κτηνοτροφίας, μια μοναδική ευκαιρία της απασχόλησης στην μεταποίηση αλλά και συνεχής εισροής πολύτιμου συναλλάγματος για την εθνική οικονομία. Η εταιρεία μας πραγματοποιεί εξαγωγές σε δέκα χώρες αξίας πάνω από δυο εκατομμύρια.

evros24.gr: Είναι αλήθεια ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ρυπαίνει. Πως συμπεριφέρεται η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ στο περιβάλλον;

ΧΠ: Η κοπριά των αγελάδων μας συλλέγεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου με ειδικό εξοπλισμό πραγματοποιείται η αερόβια κομποστοποίηση. Η αδρανοποιημένη και απαλλαγμένη από παθογόνα μικρόβια ξερή κοπριά δίνεται στους αγρότες προμηθευτές μας για οργανική λίπανση των χωραφιών. Συνεπώς η αειφόρος αυτή δραστηριότητα προσθέτει αξία στα χωράφια και στο περιβάλλον.

Βρείτε την Εβροφάρμα στο Facebook

Βρείτε την Εβροφάρμα στο internet 

Πηγή: evros24.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version