Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ.Σ. ΠΟΕΣΕ : Ρουφιάνεψαν τα μέλη τους με αντάλλαγμα χρηματική μίζα

Πρωταγωνιστής της προκλητικής αυτής ενέργειας στην Κομοτηνή ο Αργύρης Αργυρόπουλος – Άραγε πληρώνει ο ίδιος την ΑΕΠΙ για την επιχείρηση του;

Μια προκλητική ενέργεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την καταγγελία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), που καταγγέλλει τα μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Οι  αρχισυνδικαλιστές της ΠΟΕΣΕ που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων των μελών τους θεώρησαν καλύτερη λύση για τους ίδιους να δημοσιοποιήσουν τα μητρώα των μελών ώστε η γνωστή εταιρεία που επιβάλει τα αντίστοιχα χαράτσια σε όλους τους επαγγελματίες να έχει πρόσβαση σε αυτά ώστε να έχει χωρίς κόπο τα απαραίτητα έσοδα. Είναι γνωστό ότι δεκάδες επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων σύρονται στα δικαστήρια επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσβάστακτα χαράτσια για τη χρήση ραδιόφωνου στα καταστήματα τους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να εισπράττουν πολύμηνες φυλακίσεις.

Τώρα εξηγείται γιατί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης αλλά και η Ομοσπονδία των Επαγγελματικών Σωματείων δεν σήκωσαν ποτέ φωνή διαμαρτυρίας για τη δράση της ΑΕΠΙ. Άλλωστε  τι θα είχαν να πουν και γιατί να διαμαρτυρηθούν αφού τα χρήματα που εισέπρατταν οι απίθανοι συνδικαλιστές και ήταν σε ποσοστό 3%  επί των εισπράξεων ασφαλώς βοηθούσαν και τη δική τους συνδικαλιστική δράση .

Δημοσιοποίησαν σε γνωστή εταιρία Συγγενικών δικαιωμάτων τα μητρώα των μελών του Σωματείου Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων για την επιβολή χαρατσιού στους επαγγελματίες με αντάλλαγμα την προμήθεια του 3%

Πολλές φορές κατά το παρελθόν αναφερθήκαμε στην οικονομική διαχείριση των επαγγελματικών φορέων με τις  προκλητικές δαπάνες και τις χαριστικές δωρεές που εξυπηρετούσαν την επικοινωνιακή πολιτική των προέδρων και των παρεών τους. Αποδεικνύεται ότι μοναδικός σκοπός και φιλοδοξία των συμμετεχόντων στα κοινά είναι η προώθηση των οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων αφού το χρήμα που διαχειρίζονται και προέρχεται από τις εισφορές των επαγγελματιών είναι πολύ και χωρίς να απαιτηθεί έστω και ο υποτυπώδης απολογισμός.

Άραγε τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου  Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων από την απαράδεκτη αυτή  συμμετοχή του προέδρου Αργυρόπουλου στο σκάνδαλο που καταγγέλλει η ΠΑΣΚΕΔΙ; Άραγε την ιδία τακτική ακολούθησαν και για τις άλλες επαγγελματικές ομάδες;

ΔΣ-ΠΟΕΣΕ

Η καταγγελία της ΠΑΣΚΕΔΙ

Βρώμικο τάτσι μίτσι κότσι με γνωστή εταιρία Συγγενικών δικαιωμάτων, εδώ και 10 χρόνια, σε βάρος 120.000 επιχειρήσεων του επισιτιστικού κλάδου. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), καταγγέλλει σε όλο τον κλάδο, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών του Νόμου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), διότι από τον Νοέμβριο του 2002 υπέγραψε Σύμβαση με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων Μουσικής, με τους εξής κατάπτυστους όρους σε βάρος και εν αγνοία του κλάδου:

Οι «Οργανισμοί» θα καταβάλλουν στην ΠΟΕΣΕ, ποσοστό 3% από τις εισπράξεις των δικαιούχων, ως αποζημίωση, εφόσον προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την έγκαιρη καταβολή των εν λόγω δικαιωμάτων και θα χορηγεί το νόμιμο παραστατικό προς τους Οργανισμούς. Οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από μέρους ΠΟΕΣΕ είναι:

  1. Ενημέρωση των μελών της.
  2. Χορήγηση από τα Σωματεία – μέλη της ΠΟΕΣΕ, προς τους Οργανισμούς, καταλόγων επιχειρήσεων που ανήκουν στη δύναμή τους.
  3. Αποστολή σχετικών ενημερωτικών επιστολών, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσπραξη των δικαιωμάτων.
  4. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θεωρηθεί χρήσιμη για την εφαρμογή του παρόντος.

Οι Οργανισμοί, αν και συστήθηκαν το 1993, ξεκινούν τη δράση τους το 2003, μετά την υπογραφείσα Σύμβαση με την ΠΟΕΣΕ, διότι δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να μπουν στον κλάδο των 120.000 καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η ΠΟΕΣΕ τους παρέδωσε το «χρυσό κλειδί» κι εδώ και μια δεκαετία περίπου, εισπράττουν, μέσω εκατοντάδων χιλιάδων ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και όχι μόνο, τεράστια ποσά κάθε χρόνο από ανυποψίαστους επιχειρηματίες και η ΠΟΕΣΕ αντίστοιχα, τα παράνομα ποσά που της αναλογούν από την προμήθεια του 3%. Το τραγικό είναι, ότι με την είσοδό τους στον κλάδο, απέκτησαν τέτοια «αναγνωρισιμότητα» που προχώρησαν με περισσό θράσος και σε άλλους κλάδους, όπως ξενοδοχεία, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς, ιστοσελίδες, εμπορικά καταστήματα κλπ.

Τώρα εξηγείται γιατί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης αλλά και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Σωματείων δεν σήκωσαν ποτέ φωνή διαμαρτυρίας για τη δράση των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων

Πρέπει όλος ο κλάδος να μάθει και να φυλάγεται, όχι για τη δράση των μΟργανισμών, αλλά για την παράνομη δράση της ΠΟΕΣΕ και των Προέδρων των τοπικών Σωματείων που εκπροσωπεί, που εδώ και δέκα χρόνια παίζουν «ζάρια» στις πλάτες τους και που συνεχίζουν φυσικά ακόμη και τώρα. Το 3% μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα καταστήματα του κλάδου σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 120.000 και μέσο όρο από κάθε κατάστημα παίρνουν 500 Ευρώ, αντιλαμβάνεστε ότι το… φτωχό 3%, μπορεί να αντιστοιχεί σε 1.800.000 Ευρώ κάθε χρόνο βρέξει χιονίσει.

Η ζημιά όμως που έκανε και συνεχίζει να κάνει στον κλάδο, δεν είναι η μίζα που έπαιρνε και παίρνει, αλλά:

  1. Τους καθιέρωσε απέναντι στον κλάδο και ενώ θα μπορούσε την εποχή εκείνη να στραφεί δικαστικά εναντίον τους για τον ορισμό αμοιβολογίου, όπως ο Νόμος προβλέπει, προτίμησε να αποδεχτεί ένα υψηλό αμοιβολόγιο των Οργανισμών, που όπως όριζε ο Νόμος, το είχαν δημοσιεύσει σε 2 πολιτικές πανελλήνιες εφημερίδες, την ΑΥΓΗ και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, λες κι ολόκληρος ο κλάδος είναι κουκουέδες, χωρίς φυσικά να έχουμε κάτι με το ΚΚΕ. Για να έχει όμως οικονομική αξία το 3%, έπρεπε το αμοιβολόγιο να είναι υψηλό.
  2. Ενημέρωνε τα καταστήματα με επιστολές, ότι πρέπει να τους πληρώνουν με όσα χρήματα τους ζητούν.
  3. Όλα τα Σωματεία μέλη της παρέδωσαν στους Οργανισμούς τα στοιχεία των χιλιάδων επιχειρήσεων, φυσικά κρυφά από αυτές κι αν αυτό δεν λέγεται προδοσία, τότε πως λέγεται;
  4. Τα τοπικά Σωματεία πλέον λειτουργούσαν και λειτουργούν εκβιαστικά (χωρίς τα μαγαζιά να το αντιλαμβάνονται) ως εξής: Σε περιοχές που δεν έχουν μέλη, στέλνουν τους Οργανισμούς να τις ‘’θερίζουν’’ με ΑΓΩΓΕΣ και μετά από μια εβδομάδα επισκέπτεται ως Σωτήρας την περιοχή η ΠΟΕΣΕ, με το χαμηλότερο αμοιβολόγιο θερίζοντάς τους κι αυτή. Τέτοια ‘’φάμπρικα’’ έστησαν.
  5. Δεν απαγορεύεται σε ένα Σωματείο να υπογράφει Συμβάσεις, με διάφορους άλλους φορείς, προς όφελος του κλάδου που εκπροσωπεί, αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά στη σύμβαση αυτή να υπάρχει… μίζα. Γι’ αυτό και το Σωματείο λέγεται «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Η ΠΟΕΣΕ όμως προκειμένου να εμπορεύεται «Συμβάσεις» ίδρυσε την ΠΟΕΣΕ Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία κι έτσι έλυσε το εφοριακό πρόβλημα.

Όλα τα ανωτέρω, σαν ΠΑΣΚΕΔΙ τα γνωρίζαμε και με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το 2006 προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τον κλάδο. Δεν είχαμε όμως στα χέρια μας την ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. Πριν από 3 μήνες στείλαμε εξώδικη πρόσκληση στους Οργανισμούς, ορίζοντάς τους αμοιβολόγιο προσιτό για τον κλάδο και προτείνοντάς τους να το αποδεχτούν και να μας απαντήσουν σε 30 ημέρες. Πράγματι μας απάντησαν και «ώ του θαύματος» μας κοινοποίησαν τη ΣΥΜΒΑΣΗ που είχαν υπογράψει με την ΠΟΕΣΕ, προτείνοντας και στον ΠΑΣΚΕΔΙ να την αποδεχτεί και να την υπογράψει. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ όμως δεν πρόκειται ποτέ να φορέσει… κουκούλα και να δείχνει τα μέλη του.

Ξεκινάμε λοιπόν Δικαστικό Αγώνα εναντίον των Οργανισμών και όσων βλάπτουν αυτό τον κλάδο, προκειμένου να πληρώνουμε αυτά που πρέπει και μπορούμε κι όχι αυτά που μας ζητούν οι «έμποροι» Συνδικαλιστές.

Ο Δικαστικός αυτός αγώνας θα είναι και για ΑΕΠΙ και για GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ. Η συμμετοχή όλου του κλάδου θεωρείται επιβεβλημένη, αν θέλουν φυσικά να πληρώνουν λιγότερα χρήματα. Αξίζει να αναφέρουμε πως και η ΑΕΠΙ απεδέχθη το αμοιβολόγιο που προτείναμε, αρκεί να της αποδείξουμε νόμιμα ότι οι χρήστες θα πληρώνουν και αυτό γίνεται μόνο με δικαστική πράξη. Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ που προσφέρει στον κλάδο ο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι ανυπολόγιστη.

Πηγή

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύργος | Δικογραφία για ξυλοδαρμό ανηλίκου – Κατηγορούνται 21χρονος και δυο 17χρονοι

Σε σχηματισμό δικογραφίας για υπόθεση ξυλοδαρμού ενός ανηλίκου, στον Πύργο, προχώρησε η Αστυνομία, με κατηγορούμενους δύο 17χρονους και έναν 21χρονο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ παράλληλα τον εξύβρισαν και τον απείλησαν.

Μετά την καταγγελία παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου θύματος, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, για πρόκληση σωματικών βλαβών εξύβριση και απειλή, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη, δύο οι συλλήψεις

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την κτηνωδία στη Θέρμη. Ο σκύλος μπήκε στο στόχαστρο μετά από εντολή που έδωσε 47χρονος σε 44χρονο…

Αδιανόητη βαρβαρότητα στη Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δύο συλλήψεις για το έγκλημα στη Θέρμη. Ο σκύλος έπεσε νεκρός μετά τους πυροβολισμούς και στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση. Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα δύο άτομα που υπέδειξαν αυτόπτες μάρτυρες. Τον εκτελεστή με το όπλο και τον συνεργό του, που φέρεται να του έδωσε την εντολή. Πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα που καλείται να αποφασίσει για την τύχη των κατηγορούμενων.

Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως «συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (25-04-2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης δύο άτομα για θανάτωση ζώου στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 47 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ζώων και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος κατ’ εντολή του 47χρονου με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και θανάτωσε σκύλο, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος, ήταν επιθετικός προς τα οικόσιτα ζώα του.

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» | Πώς θα ενημερωθούν

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού στην κατεύθυνση της ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλες τις περιφέρειες και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όσοι δικαιούχοι κληρώθηκαν, θα εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο τουριστικό κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Η ενημέρωση τους θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την υποβολή της αίτησης ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής:

  • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης Euro 200: ποσοστό 78,12%
  • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 300: ποσοστό 18,77%
  • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης Euro 400: ποσοστό 3,11%

Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι: 107.204 δικαιούχοι.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024», επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας για έναν τουρισμό προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, θέτοντας διευρυμένα εισοδηματικά αλλά και περισσότερα κοινωνικά κριτήρια. Διασφαλίζουμε έτσι, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, ότι περισσότεροι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας έως το τέλος του έτους. Δουλεύουμε, πρόσθεσε, μεθοδικά και με σχέδιο για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, προς όφελος των πολλών».

Η Υπουργός Τουρισμού αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες θα στηρίξουν το εγχείρημα και θα παράσχουν στους δικαιούχους την καλύτερη φιλοξενία. Η συστράτευση όλων, κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και η προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου συντελεί στην ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τόνισε ότι ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων επιβεβαιώνει την μεγάλη απήχηση του προγράμματος και ότι δικαιώθηκε η στοχευμένη επιλογή μας για τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του. Πρόσθεσε ότι δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να απολαύσουν με πολύ εύκολες διαδικασίες διακοπές όλο τον χρόνο, οπουδήποτε το επιθυμούν.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en