Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δ.Σ. Καβάλας | “ΟΧΙ” στο όνομα Μακεδονία, “αντιδράσεις” απο την αντιπολίτευση για το ψήφισμα (video)

image_print

Να μην υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια. ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας Η θέση αυτή, που διατυπώθηκε δια του προέδρου της, Γιώργου Πατούλη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στη σχετική απόφαση που ελήφθη, επισημαίνεται ότι η οριστική θα διαμορφωθεί μετά τις θέσεις που θα διατυπώσουν οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Ευάγγελος Λαμπάκης, έστειλε μήνυμα ενότητας, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τονίζοντας παράλληλα ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην Κεντρική σκηνή.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κατατέθηκε και ανάλογο ψήφισμα αναφέρθηκε στα εξής σημεία: 

– Να μη πληγωθεί η Ελληνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια υποβιβάζοντας την Εθνική μας υπόσταση

-Να καταστεί ανέφικτη η είσοδος της FYROM στους διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή επωνυμία “Μακεδονία”

-Να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα και να υπάρξει η ανάλογη τροποποίηση του Συντάγματος της FYROM, χωρίς να πλαστογραφούν την Ελληνική ιστορία.

– Να συμμορφωθούν με τις διεθνείς αποφάσεις οι οποίες υπάρχουν εδώ και χρόνια απο τον ΟΗΕ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

“Εάν τηρηθούν όλα αυτά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, να έχουμε έναν καλό σύμμαχο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε να ταπεινωθούν οι πολίτες μας σε ένα εθνικό ζήτημα και βέβαια, όταν πουλάς την ιστορία σου ή επιτρέπεις, να την οικειοποιηθούν άλλοι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χωρίς διπλωματικούς… ελιγμούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου παίρνει ξεκάθαρη θέση με σχετικό ψήφισμα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση ένα ηχηρό ΟΧΙ στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το 2018, πέρα από την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανο (διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ), είχε και «ένταση» που δημιουργήθηκε όταν η πλειοψηφία ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν ένα ψήφισμα για το «Μακεδονικό» που να δηλώνει, μέσες-άκρες, ότι το Σώμα δεν δέχεται τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» ή παραγώγων της στην ονομασία της γειτονικής χώρας των Σκοπίων.

Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής «ξάφνιασε» την Αντιπολίτευση, με το ψήφισμα να «περνάει» τελικά κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των συμβούλων της Διοίκησης συν αυτές του Βαγγέλη Παππά, του Παράσχου Αγανικόλα και της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Ιωαννίδου.

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Χωρίς αλλαγές το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

image_print

Σε ήρεμο κλίμα και χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκειά της ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του προεδρείου του σώματος, καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει αμετάβλητο, καθώς πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, λαμβάνοντας 22 ψήφους. Στη θέση του αντιπροέδρου συνεχίζει ο Ξενοφώντας Κροκίδης, ενώ γραμματέας του σώματος παραμένει ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Αμέσως μετά την εκλογή του προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πρώτη σε αριθμό ψήφων αναδείχθηκε η Αναστασία Ιωσηφίδου, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη στήριξη μεταξύ των υποψηφίων της παράταξής της.

Με την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης συγκροτήθηκαν τα βασικά όργανα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, τα οποία αναλαμβάνουν το έργο τους για τη νέα δημοτική περίοδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δεκάδες βλάβες την ημέρα στο δίκτυο αποχέτευσης από τα μωρομάντηλα

image_print

Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης της Καβάλας προκαλούν καθημερινά οι εμφράξεις από μωρομάντηλα και άλλα είδη ατομικής υγιεινής, με τη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας να απευθύνει νέα έκκληση προς τους πολίτες να αλλάξουν τις συνήθειές τους.

Μιλώντας στην κάμερα του Ena Channel, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, ανέφερε ότι πλέον καταγράφονται περίπου δέκα βλάβες κάθε ημέρα στο δίκτυο αποχέτευσης, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται σε εμφράξεις που προκαλούνται από μωρομάντηλα.

«Μιλάμε παντού για τα μωρομάντηλα, ακόμη και στα χωριά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί πλέον να αποδίδεται στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. επανέλαβε ότι τα μωρομάντηλα, το χαρτί υγείας και τα είδη ατομικής υγιεινής πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων και όχι στο αποχετευτικό δίκτυο, καθώς προκαλούν σοβαρές φραγές, αυξάνουν τις βλάβες και επιβαρύνουν σημαντικά το έργο των συνεργείων.

Όπως επισήμανε, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται στα όριά τους, καθώς εργάζονται ακόμη και 12 έως 14 ώρες ημερησίως για την αποκατάσταση των βλαβών. Παράλληλα, σημείωσε ότι ακόμη και με τη συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, αφού τα περιστατικά εμφράξεων έχουν αυξηθεί τόσο στο δημόσιο όσο και στα ιδιωτικά δίκτυα.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα, επισημαίνοντας ότι η σωστή χρήση του αποχετευτικού δικτύου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή βλαβών, την προστασία των υποδομών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση και κυκλοφοριακή πίεση στην Καβάλα

image_print

Για την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στην πόλη της Καβάλας, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς την παραλία του Μπάτη, αλλά και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντείνεται κατά τη θερινή περίοδο, μίλησε στην κάμερα του ENA Channel ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Ευστράτιος Μακρογιαννίδης.

Ο κ. Μακρογιαννίδης επισήμανε ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Καβάλα, σε συνδυασμό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, με το Αστικό ΚΤΕΛ να καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δρομολόγια προς τον Μπάτη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς γραμμές κατά τους θερινούς μήνες, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό λουομένων. Όπως τόνισε, η σωστή οργάνωση των δρομολογίων είναι απαραίτητη ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, στάθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Καβάλας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και κατά τις μετακινήσεις προς τις παραλίες. Όπως ανέφερε, η αυξημένη κυκλοφορία επηρεάζει αναπόφευκτα και την τήρηση των δρομολογίων, γεγονός που απαιτεί υπομονή και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en