ΔΡΑΜΑ

Δ. Κυριαζίδης | Εξαιρέθηκε ο Νομός Δράμας από την χορήγηση Σχολικών Γευμάτων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από την Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι ο Νομός Δράμας και οι Δήμοι αυτού, αλλά και ειδικότερα οι Δραμινοί είναι από τους πιο εύπορους της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό, ύστερα από σχετική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκδόθηκε, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκήρυξη βάσει της οποίας επιχορηγούνται Δήμοι της χώρας για την παροχή Σχολικών Γευμάτων.

Έτσι χορηγείται και σε Δήμους της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης το ποσό περίπου του ενός εκατομμυρίου (952.560€), εξαιρείται βεβαίως για τον λόγο που προαναφέρθηκε κάθε Δήμος της Δράμας. Να τους χαιρόμαστε!!!

“Λίγη ντροπή και τσίπα ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ”

H σχετική ερώτηση..

 

ΠΡΟΣ: 1) Τον Υπουργό Οικονομίας
και Ανάπτυξης
κ. Δήμο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2) Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα. Ευτυχία ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Η πολιτική της απομόνωσης και των εξαιρέσεων που κατά τελευταία 2,5 έτη συστηματικά επιφυλάσσει για την Δράμα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται, προκαλώντας στο μέγιστο βαθμό την Δραμινή κοινωνία. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος, ο Νομός της Δράμας και οι Δήμοι του, ως αδιάψευστα προκύπτει από την συνημμένη 6/2017 διακήρυξη, αναιτιολόγητα και προκλητικότατα εξαιρούνται από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων παρά το γεγονός ότι τόσο τα ποσοστά ανεργίας όσο και το κατά κεφαλήν εισόδημα ήταν και παραμένουν θλιβερά, καθιστώντας ειλικρινά ανεξήγητη την πολιτική των αποκλεισμών που ακολουθεί η Κυβέρνηση στο Νομό μας. Και ναι μεν υποτίθεται ότι κάποια στιγμή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα η Δράμα, αλλά αυτή η στιγμή, αναγόμενη στο άγνωστο απώτερο μέλλον δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, παραμένοντας μία κενή περιεχομένου υπόσχεση, η υλοποίηση της οποίας παραπέμπεται, ως συνήθως, σε εντελώς απροσδιόριστο μέλλοντα χρόνο.

Εν όψει των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Γιατί εξαιρέθηκε ο Νομός της Δράμας από το ως άνω πρόγραμμα; Ποια δεδομένα ελήφθησαν υπ’ όψιν για τον αποκλεισμό αυτό; Να μου χορηγηθούν αναλυτικά συγκριτικά στοιχεία των ενταχθέντων Δήμων σε σχέση με αυτά της Δράμας ως και τα σχετικά έγγραφα και οι εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, εάν βέβαια υπήρξαν τέτοιες.  
  2. Πότε θα ενταχθεί τελικά η Δράμα στο ανωτέρω πρόγραμμα; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version