ΚΑΒΑΛΑ

Δύσκολα για την Καλαμίτσα, ευκολότερα για το παλιό δικαστήριο

Η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου δε συμφωνεί με την παραχώρηση της ακτής Καλαμίτσας στο δήμο Καβάλας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης που είχε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με τους βουλευτές Γ. Παπαφιλίππου και Δ. Εμμανουηλίδη. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο, παρουσία και εκπροσώπων της διοικήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα: «Μόλις άκουσα την απόφαση συννέφιασα. Δε ζητούμε την παραχώρηση της κυριότητας για την ακτή Καλαμίτσας, παρά μόνο για τη χρήση, κάτι που ίσχυε κι επί δημαρχίας Αθανασιάδη. Τα νέα δε μου άρεσαν διόλου και μου προκάλεσαν απορίες σχετικά με ενδεχόμενη πρόθεσή τους να πουλήσουν το χώρο κάποια στιγμή».

Η δήμαρχος απέρριψε την πιθανότητα να επιβληθεί εισιτήριο για την είσοδο των λουόμενων στην ακτή το επόμενο καλοκαίρι. Παρά τη διαφωνία για την παραχώρηση της χρήσης στο δήμο, ωστόσο η καθαριότητα της ακτής θα επιβαρύνει το δήμο με έξοδα που θα καλύπτονται από τα μισθώματα των καταστημάτων. Δήμαρχος και βουλευτές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πιέσεις αφού η εξέλιξη δεν είναι διόλου θετική.

Αρμοδιότητα της ίδιας Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου είναι το παλιό νοσοκομείο και το παλιό δικαστήριο. Η δήμαρχος εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξη για τις εξελίξεις στην παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας περί συνύπαρξης των δύο φορέων στο κτήριο. Η Δήμητρα Τσανάκα σκόπευε να ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο, στη διάρκεια της απογευματινής συνεδριάσεως της Δευτέρας, να δοθεί έγκριση στο αίτημα παραχώρησης εκ μέρους του δήμου και συνεργασίας με το Δικηγορικό Σύλλογο. Ο οποίος διαθέτει μουσειακό και ιστορικό υλικό αξιόλογο προς έκθεση. Στον ισόγειο χώρο θα δημιουργηθεί γραφείο κοινού του δήμου όπου οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν αρκετές συναλλαγές όπως κατάθεση αιτήσεων και εγγράφων, έτσι ώστε να αποκτήσει ζωή η περιοχή.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version