Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δύσκολα για την Καλαμίτσα, ευκολότερα για το παλιό δικαστήριο

Η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου δε συμφωνεί με την παραχώρηση της ακτής Καλαμίτσας στο δήμο Καβάλας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης που είχε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με τους βουλευτές Γ. Παπαφιλίππου και Δ. Εμμανουηλίδη. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο, παρουσία και εκπροσώπων της διοικήσεως του Δικηγορικού Συλλόγου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα: «Μόλις άκουσα την απόφαση συννέφιασα. Δε ζητούμε την παραχώρηση της κυριότητας για την ακτή Καλαμίτσας, παρά μόνο για τη χρήση, κάτι που ίσχυε κι επί δημαρχίας Αθανασιάδη. Τα νέα δε μου άρεσαν διόλου και μου προκάλεσαν απορίες σχετικά με ενδεχόμενη πρόθεσή τους να πουλήσουν το χώρο κάποια στιγμή».

Η δήμαρχος απέρριψε την πιθανότητα να επιβληθεί εισιτήριο για την είσοδο των λουόμενων στην ακτή το επόμενο καλοκαίρι. Παρά τη διαφωνία για την παραχώρηση της χρήσης στο δήμο, ωστόσο η καθαριότητα της ακτής θα επιβαρύνει το δήμο με έξοδα που θα καλύπτονται από τα μισθώματα των καταστημάτων. Δήμαρχος και βουλευτές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πιέσεις αφού η εξέλιξη δεν είναι διόλου θετική.

Αρμοδιότητα της ίδιας Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου είναι το παλιό νοσοκομείο και το παλιό δικαστήριο. Η δήμαρχος εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξη για τις εξελίξεις στην παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας περί συνύπαρξης των δύο φορέων στο κτήριο. Η Δήμητρα Τσανάκα σκόπευε να ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο, στη διάρκεια της απογευματινής συνεδριάσεως της Δευτέρας, να δοθεί έγκριση στο αίτημα παραχώρησης εκ μέρους του δήμου και συνεργασίας με το Δικηγορικό Σύλλογο. Ο οποίος διαθέτει μουσειακό και ιστορικό υλικό αξιόλογο προς έκθεση. Στον ισόγειο χώρο θα δημιουργηθεί γραφείο κοινού του δήμου όπου οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν αρκετές συναλλαγές όπως κατάθεση αιτήσεων και εγγράφων, έτσι ώστε να αποκτήσει ζωή η περιοχή.

proininews.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη συναυλία του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» στους Φιλίππους

Με ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», με μια μεγάλη συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en