ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν παροχή ψυχολογική στήριξης σε οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες – Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από ψυχολόγους στην Καβάλα

Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβε, πριν από μερικές ημέρες, μια Εθελοντική ομάδα Ψυχολόγων που ζουν και εργάζονται στην Καβάλα, η οποία αναμένεται να είναι η πρώτη από μια σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών με στόχο την ψυχολογική στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη όλων μας. Ο λόγος για την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης σε οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνο), με την παροχή συμβουλών να μην περιορίζεται μόνο στα ίδια τα παιδιά αλλά να επεκτείνεται και στους γονείς τους.

Στην ομάδα αυτή έχουν ήδη ενταχθεί 9 ψυχολόγοι (τα ονόματα των οποίων μπορείτε να δείτε παρακάτω) ωστόσο η λίστα είναι ανοιχτή -κάτι που σημαίνει ότι και άλλοι ψυχολόγοι μπορούν να προστεθούν σε αυτήν. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας αυτής πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, και μέσα σε αυτήν τέθηκαν αρκετές προτάσεις για την την παροχή βοήθειας σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας που έχουνε ανάγκη (το ποιες από αυτές θα γίνουν πράξη θα φανεί στην πορεία).

Η κλινική ψυχολόγος Χρύσα Πυραλεμίδου (ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας) ανέφερε ότι “η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ανήκει σε κάποιο πρόγραμμα αλλά είναι καθαρά μια εθελοντική προσπάθεια που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας. Οι συνεδρίες προς το παρόν γίνονται στους χώρους εργασίας μας, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα -κατόπιν συνεννόησης με τον εκάστοτε θεραπευόμενο, και σε ειδικές περιπτώσεις- να πραγματοποιηθεί μια συνεδρία στον χώρο όπου βρίσκεται το παιδάκι και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι να υποστηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους συνανθρώπους μας, γιατί στην εποχή που ζούμε και με τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούμε η ψυχολογία όλων βρίσκεται στο ναδίρ και οι αντοχές μας έχουν φτάσει στα όριά τους. Απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους όσους έχουν την δυνατότητα να το κάνουν γιατί μόνο με συνολική προσπάθεια θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας, και ιδίως τα μικρά παιδιά -και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρωτοβουλία μας.»

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version