MEDIA

Δυναμική δραστηριοποίηση του ΚΕΠΑ στην Καβάλα

Τοπικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο ΚΕΠΑ κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του έργου REMICRO LOCAL, η οποία διεξήχθη την προηγούμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στη νέα δομή επιχειρηματικής υποστήριξης που εδρεύει στη Δημοτική Αγορά Καβάλας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Αλέξιος Πολίτης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας τη διοίκηση και τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑ, κ. Θωμά – Φωκίωνα Αλγιανάκογλου, όντας παρών στην εκδήλωση, για την δυναμική δραστηριοποίηση του οργανισμού στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εν μέσω δύσκολων, για τη χώρα μας συνθηκών, την τελευταία δεκαετία.
Εν συνεχεία, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιάννης Προμούσας, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καβάλας σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Κουκουτίνης, υπογράμμισε την ανάγκη να προβληθούν περαιτέρω τέτοιες δράσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το επιχειρηματικό και μη κοινό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Για την “ταυτότητα” και την μέχρι σήμερα πορεία του ΚΕΠΑ ξεκίνησε να μιλά ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager του έργου Remicro LOCAL και στέλεχος του ΚΕΠΑ, ενώ σε αναλυτική παρουσίαση του έργου προέβη η κα. Μαργαρίτα Φυδανάκη, Υπεύθυνη του ΚΕΠΑ στην Καβάλα.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους στόχους και στα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου Remicro LOCAL, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας  «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», στην προσπάθεια του ΚΕΠΑ να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.  Σε αυτή την κατεύθυνση, δημιούργησε δύο δομές στήριξης σε Καβάλα και Κομοτηνή, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες προς κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, μεταξύ αυτών, η δυνατότητα συμμετοχής στην πλατφόρμα e-matching (η οποία προβλέπει τη διασύνδεση μεταξύ των επιχειρηματιών της διασυνοριακής περιοχής), η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και συνεδριών mentoring, η διεξαγωγή θεματικών εργαστηρίων (workshops) για μικρές επιχειρήσεις και startuppers.

Κλείνοντας, ο κ. Θεράπων Φάκας, Εκπαιδευτής και Business Coach, ως εξωτερικός συνεργάτης του ΚΕΠΑ σε θέματα επιχειρηματικής καθοδήγησης, παρουσίασε το πρόγραμμα με τα επικείμενα θεματικά εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για την πόλη της Καβάλας, τα οποία επικεντρώνονται στην καλλιέργεια επαγγελματικών, ήπιων, αλλά και πράσινων δεξιοτήτων.  Αναλυτικά, το πρόγραμμα με τα θεματικά εργαστήρια:

30/03/2022           “Τεχνικές Προώθησης Πωλήσεων”
06/04/2022           “Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων”
13/04/2022           “Εξυγίανση Επιχειρήσεων και 2η Ευκαιρία για επιχειρηματίες”
18/05/2022            “Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων”

25/05/2022            “Ανάπτυξη Πράσινων δεξιοτήτων”

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και δηλώσεις συμμετοχής για τα δωρεάν θεματικά εργαστήρια του ΚΕΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Μαργαρίτα Φυδανάκη, Υπεύθυνη του Remicro LOCAL στην Καβάλα, (Κτιριακό Συγκρότημα Δημοτικής Αγοράς, 1ος όροφος), τηλέφωνο επικοινωνίας:  2510 22 6943, email: fydanakim@e-kepa.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version