Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο «H Δράμα ενάντια στον Καρκίνο»

Πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου: από τον οικογενειακό γιατρό ως τις προκλήσεις της σύγχρονης Βιοτεχνολογίας.

Η Επιστημονική ΕταιρείαΗ Δράμα ενάντια στον Καρκίνο με αφορμή το 3o Συνέδριο στις 4-6 Μαρτίου στη Δράμα, με θέμα Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση: από τον οικογενειακό γιατρό ως τις εξελίξεις της σύγχρονης βιοτεχνολογίας”, διεξάγει ενημερωτική Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00, στο Ξενοδοχείο Kouros – Aίθουσα “ΣΑΠΦΩ”, Δράμα.

Tο φετινό Συνέδριο θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, πολλών αναγνωρισμένων επιστημόνων που πραγματεύονται την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Ειδικότερα, 72 διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της υγείας θα παραβρεθούν το τριήμερο 4-6 Μαρτίου για να ανταλλάξουν πληροφορίες, γνώμες, να συζητήσουν και να ενημερώσουν τους Δραμινούς για τα σημαντικά ζητήματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Ενδεικτικά ανάμεσά τους, Δραμινοί γιατροί, αλλά και γιατροί και ερευνητές προερχόμενοι από πολλά Ογκολογικά κέντρα όλης της Ελλάδας, όπως το Θεαγένειο Αντικαρκινικό, “Παπαγεωργίου”, “Διαβαλκανικό” και άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, από τον “Άγιο Σάββα”, τον “Ευαγγελισμό”, το Αττικό” και το Νοσοκομείο “Υγεία” Αθηνών, από το Νοσοκομείο Καβάλας, κ.ά.

Κύριο αντικείμενο προβληματισμού θα αποτελέσει η αξία της πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου. Στόχος να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:

  • Ποιες είναι οι αιτίες του καρκίνου που αν τις αποφύγουμε μειώνουμε την επίπτωσή του
  • Πώς θα γίνει πιο έγκαιρα η διάγνωση του καρκίνου
  • Γιατί πρέπει να κάνουμε συχνές προληπτικές εξετάσεις και ποιες είναι αυτές
  • Πού υπάρχουν υπερβολές και ποιοι μύθοι επικρατούν γύρω από τον καρκίνο

Ταυτόχρονα, στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν οι τελευταίες σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις, εισαγωγές νέων φαρμάκων, θεραπειών και τεχνολογιών που βελτιώνουν καταλυτικά την πρόγνωση των καρκινοπαθών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και θα συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Φιλόπουλος Ευάγγελος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 4 Μάρτη, διάλεξη με θέμα «Πολιτικές Πρόληψης του Καρκίνου στην Ελλάδα».

Η εναρκτήρια ομιλία θα δοθεί από τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δοξάτο Δράμας.

 

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο της Εταιρείας “Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο” κ. Σάββα Παπαδόπουλο τα πρώτα αποτελέσματα του μητρώου καταγραφής νεοπλασιών στο νομό Δράμας. Πρόκειται για μία καταγραφή που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα – σε επίπεδο Νομού – σε συνεργασία με τον Σύλλογο καρκινοπαθών του Νομού Δράμας, με πρωτόγνωρη  διαδικασία εθελοντών και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, της Αντιπεριφέρειας και όλων των Δήμων του νομού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία “Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο” ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια από ένα σύνολο Δραμινών επιστημόνων, διαφόρων ειδικοτήτων, που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου. Σήμερα παρουσιάζεται ως μία ακμάζουσα Επιστημονική Εταιρεία με ποικίλες και καινοτόμες δραστηριότητες, η σημαντικότερη από τις οποίες, όπως προαναφέρθηκε, είναι το μητρώο καταγραφής καρκινοπαθών που διενεργείται με την βοήθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας και εκπαιδευμένων καταγραφέων, εξοπλισμένων με άριστα μοντέρνα ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής (software & hardware), γεγονός που το καθιστά μοναδικό στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο διεξάγεται με την υποστήριξη των Δραμινών γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας και του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας και με την αρωγή τοπικών φορέων, όπως της Περιφέρειας, του Δήμου Δράμας και όλων των Δήμων του Νομού, της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας καθώς και με την πολύτιμη βοήθεια απλών πολιτών και διαφόρων τοπικών Συλλόγων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ: dramaagainstcancer.gr

Σημαντικά ευρήματα, καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία και καίρια θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου από διακεκριμένους Καθηγητές και Ιατρούς

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται και οι: κ. Θεόδωρος Αγοραστός – Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας  του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), ο οποίος θα παραθέσει σημαντική διάλεξη με θέμα «Εμβόλια και HPV test για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων HPV-σχετιζόμενων καρκίνων». Επιπλέον, θα αναφερθεί στο καινοτόμο HPV DNA test, στην  ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων καθώς και  για το πότε πρέπει να γίνονται τα εμβόλια σε άντρες και γυναίκες.

Ο κ. Κοσμίδης Πάρις – διακεκριμένος Παθολόγος Ογκολόγος κι επιστημονικός υπεύθυνος της διαδικτυακής πλατφόρμας Care Across, θα μιλήσει για τη διαδικασία ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης των  ασθενών και των οικείων τους από το διαδίκτυο μέσω χρήσης διαδραστικών εργαλείων όπως της καινοτόμας διαδικτυακής πλατφόρμας Care Across. Πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα  πρόσβασής τους σε έγκυρες κι αξιόπιστες πληροφορίες και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις.

Η κ. Ιωάννα ΣαρατσιώτουΔιευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», θα αναλύσει ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα για τη σημερινή εποχή της στοχευόμενης θεραπείας: τη συμμόρφωση των ασθενών στην από του στόματος θεραπεία του καρκίνου. Επίσης θα ανακοινώσει τα σημαντικά ευρήματα έρευνας που διεξήχθησαν πάνω σε αυτό το θέμα, σε ασθενείς τριών μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας και θα δώσει σχετικές οδηγίες αλλά και πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ: dramaagainstcancer.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

11:00 π.μ.: Προσέλευση στο μνημείο της

Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον 

Δημοτικό Κήπο Δράμας 

(επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
  • Απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη 
  • Κατάθεση στεφάνων 
  • Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 – Πλατεία Ελευθερίας Δράμας 

20:00 : Ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου-Χρυσή Ολυμπιονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», με συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Α΄ Νεκροταφείο Δράμας 

10:30 π.μ.:  Τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) ! με ομολητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη. 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Θωμά Πετρίδη, υπάλληλο Δήμου Δράμας. 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350733 έως και την Πέμπτη 16/05/2024 και ώρα 15:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Μιχαήλ Μουρβετίδης  

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Πρόσκληση συμμετοχής ανέργων σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.725€

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης για την επαγγελματική́ ενδυνάμωση ανέργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων σε θύλακες ανεργίας των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας»  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 345 ώρες, εκ των οποίων 270 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 75 ώρες πρακτική άσκηση.

Το εκπαιδευτικό επίδομα κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5€/ώρα) και έως 1.725€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.  

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 Περιφέρειες, συγκεκριμένα: Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. 

 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου

συνδέσμου στο διαδίκτυο: https://sbeanergoi.gr/ 

 

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων για 4.984 άνεργους ανεξαρτήτου ηλικίας, εγγεγραμμένων στην ΔΥΠΑ, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Περιφερειών: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να κατοικούν στις 5 επιλέξιμες Περιφέρειες της Πράξης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.
  • Να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ήτοι να είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού σχολείου για τους απόφοιτους έως το 1980.
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.  Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.

Στη ιστοσελίδα του έργου: sbeanergoi.gr παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: 

  1. Την παροχή δεκατριών (13) ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής με στόχος την ενίσχυση των ωφελούμενων για τη βέλτιστη χρήση των «αποθεμάτων» και των ικανοτήτων που διαθέτουν, μέσα από την παροχή νέων και καινοτόμων μεθόδων που εξασφαλίζουν την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους ανέλιξη.
  2. Την  υλοποίηση θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες (90 ώρες) όσο και εξειδικευμένες γνώσεις (24 προγράμματα διάρκειας 180 ωρών), με στόχο την αναβάθμιση των εργασιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων άνεργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων.
  3. Την πρακτική άσκηση διάρκεια εβδομήντα πέντε (75) ωρών, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ του ωφελούμενου μέσω της εμβάθυνσης ή απόκτησης πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε σύνδεση με το προφίλ του κάθε ωφελούμενου
  4. Την πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en