ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα | Συνεδρίαση για την ένταξη του Δικτύου Φυσικού Αερίου της ΑΜ-Θ

Τις εργασίες της 4ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «​Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014 – 2020 που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα την Παρασκευή 16/11, χαιρέτησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, προσκεκλημένος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κατά το χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στο συντονιστικό ρόλο που έχει αναλάβει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μεταξύ της ΑΜΘ και της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου για την προώθηση του έργου που αφορά στις 6 μεγάλες πόλεις της περιοχή και έχει προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ ενώ το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να προχωρήσει και σε επέκταση του φυσικού αντικειμένου εφόσον χρειαστεί. Όπως σημείωσε αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να ενταχθεί στο ΠΕΠ της ΑΜΘ ολοκληρώνοντας μια σημαντική πολιτική εξαγγελία της κυβέρνησης για την. Παράλληλα, ο Υφυπουργός επεσήμανε τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την Περιφέρεια για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επέμβαση του ορεινού Όγκου Ροδόπης και ποταμού Νέστου.

Ο Σ. Γιαννακίδης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι το χαρτοφυλάκιο των Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, που του έχει ανατεθεί, δίνει την ευκαιρία να συνδράμει τις προσπάθειες για την περιφερειακή ανάπτυξη σε όλη τη χώρα αλλά, ειδικότερα, στην Περιφέρεια ΑΜΘ και υπενθύμισε την αναγκαία συνεργασία που οφείλουν να επιδεικνύουν όλες οι πλευρές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση από την πλευρά της ενεργοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους και εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφέρθηκε στο γενικό πολιτικό πλαίσιο και τις θετικές οικονομικές εξελίξεις για τη χώρα, στη γενικότερη φιλοσοφία του Υπουργείου στην κατανομή των δημόσιων επενδύσεων και του ΕΣΠΑ, την αρχιτεκτονική των χρηματοδοτικών εργαλείων, τα έργα που υλοποιούνται από διάφορες δράσεις και προγράμματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και αποτελούν μέρος της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης, όπως έχει εκπονηθεί μέσα από τα αναπτυξιακά συνέδρια.

Παράλληλα στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της γέφυρας που κατέρρευσε, ασκώντας κριτική (εμμέσως πλην σαφώς και στη Δήμαρχο και σε συνεργάτες της). Το απόσπασμα που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είναι το ακόλουθο: «είμαστε εδώ για να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Όπως το πράξαμε όποτε μας ζητήθηκε, όπως στην περίπτωση της κατάρρευσης της γέφυρας στην Καβάλα, όπου βρεθήκαμε από τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα. Είναι βέβαια στη διακριτική ευχέρεια της αυτοδιοίκησης να δεχτεί τη βοήθεια που προσφέρουμε ή να μη την δεχτεί. Στο τέλος της ημέρας οι επιλογές μας κρίνονται από το αποτέλεσμα για τον πολίτη και άρα δεν θα κρίνω αυτή τη στιγμή όσα ακολούθησαν την επίσκεψή μας στην Καβάλα. Πρέπει όμως να επισημάνω ότι όποια και αν είναι η επιλογή των τοπικών αρχών, οφείλουν να απομονώνουν και να καταδικάζουν απαξιωτικές και απρεπείς δημόσιες αναφορές που υποβιβάζουν το επίπεδο του διαλόγου. Εμείς εδώ συζητούμε μόνο πολιτικά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version