ΔΡΑΜΑ

Δράμα | “Ράβε – Ξήλωνε” ράμπες ΑμεΑ

Η ισότητα και η συμμετοχή στα κοινά απαιτούν ίσες ευκαιρίες, ανάλογες δυνατότητες. Δεν νοείται ισότητα όταν τα ΑμεΑ αδυνατούν να περάσουν το κατώφλι ενός δημόσιου κτηρίου, όταν αδυνατούν να κυκλοφορήσουν στα πεζοδρόμια λόγω των διαφόρων εμποδίων, όταν τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η ειδική ράμπα στο πεζοδρόμιο.

Άρα ότι και να λένε, οι αρμόδιοι να διευθετήσουν όλα αυτά, είναι εκτός θέματος. Αποδεικνύεται περίτρανα η απουσία ενδιαφέροντος, και η παρουσία υποκρισίας κάθε φορά που «εκθειάζουν τις Ιδιαίτερες Ικανότητες» των ατόμων με αναπηρία.Η Δημοτική Αρχή στην Δράμα ξεκίνησε πρόσφατα ( τον περασμένο Μάρτιο) την κατασκευή ραμπών σε διάφορα σημεία της πόλης. Ωστόσο πριν λίγους μήνες και χωρίς προφανή λόγο είχε κλείσει μία ράμπα σε κεντρικό δρόμο και συγκεκριμένα στην Π. Διονυσίου γωνία Αργυροκάστρου 1. Η συγκεκριμένη ράμπα είχε και ένα κάποιο εμπόδιο με την ύπαρξη ενός σήματος. Ωστόσο αντί να ξηλώσουν το στύλο του σήματος και να τον επανατοποθετήσουν 20 εκατοστά παραπέρα, κατήργησαν την ράμπα!!!!

Δεν είναι όμως το μόνο προβληματικό σημείο , καθώς και άλλες 2 από τις υπόλοιπες τρεις ράμπες του ίδιου δρόμου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρειάζονται βελτίωση ή ανακατασκευή, καθώς είναι αμφίβολο αν εξυπηρετούν τα ΑμεΑ. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν το «μαρτύριο» των ΑμεΑ να κυκλοφορήσουν στην πόλη και να μην αισθάνονται δημότες δεύτερης κατηγορίας.

dramini

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version