ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Πλανόδιοι έμποροι

     Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης για το ζήτημα άσκησης του υπαίθριου (στάσιμου ή πλανόδιου) εμπορίου.

Ο Βουλευτής Δράμας μετέφερε τα αιτήματα των Δραμινών παραγωγών – μικροπωλητών και ως αυτά διατυπώθηκαν, κατά την προηγηθείσα συνάντηση του άτυπου συντονιστικού οργάνου.

Ως είναι γνωστό κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής (παραγωγής και εμπορίου) από πλευράς του Βουλευτή Δράμας, με αφορμή συζήτηση για τη διαμόρφωση του περιεχομένου Υπουργικής απόφασης αναφορικά με τα κριτήρια χορήγησης των αδειών στις λαϊκές αγορές κλπ, τέθηκε και το ζήτημα που προέκυψε με τον περιορισμό διακίνησης πώλησης προϊόντων από παραγωγούς και μικροπωλητές. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων και προς τούτο κλήθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Κατά την συζήτηση ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι οι σχετικές βελτιώσεις θα συμπεριληφθούν σε τροπολογία που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα, με την έναρξη του Β’ Θερινού τμήματος της Βουλής.

Μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός ανέφερε ότι με την σχετική τροπολογία:

α) Ρυθμίζεται η μεταβατική λειτουργία των υφιστάμενων επιτροπών, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

β) Οι υφιστάμενες άδεις εξακολουθούν να ισχύουν.

γ) Παρέχεται η δυνατότητα σε παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους εντός της Περιφέρειας. Για δε τις περιοχές με μονοκαλλιέργειες υιοθέτησε την πρόταση του Βουλευτή για τη δυνατότητα διακίνησης των σχετικών προϊόντων σε περισσότερες Περιφέρειες.

δ) Χορηγείται δικαίωμα πρόσβασης σε εμποροπανήγυρεις σε όλες τις ομάδες εμπόρων, κατά ποσοστιαία αναλογία, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος σε ευρύτερες κατηγορίες πολιτών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version