ΔΡΑΜΑ

Δράμα| Οφθαλμολογικός έλεγχος για 50 παιδιά από την Λέσχη Λάιονς και την Ένωση Κυριών

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος από την Λέσχη Λάιονς.

Πενήντα περίπου παιδιά, απόρων οικογενειών, ηλικίας 5-10 ετών εξετάστηκαν με το ειδικό μηχάνημα που αγόρασε η Λέσχη με ίδια μέσα, το διαθλασίμετρο, το οποίο εντοπίζει έγκαιρα προβλήματα μυωπίας, αστιγματισμού και στραβισμού. Ο έλεγχος έγινε από την πρόεδρο και παιδίατρο Ιωάννα Σαλωνίδου και την ειδικευόμενη οφθαλμίατρο Νικολέτα Σαλωνίδου. Η κ. Ιωάννα Σαλωνίδου τόνισε ότι η αγορά του διαθλασίμετρου εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Λέσχης και διευκρίνισε ότι σε τοπικό επίπεδο άμεσος στόχος είναι να εξεταστούν τα παιδιά όλων των βρεφικών και νηπιακών σταθμών της πόλης.

Από την μεριά της η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Αλίκη Τσιαμούρα αφού ευχαρίστησε την Λέσχη για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, κατέστησε σαφές ότι: «η ελληνική οικογένεια αδυνατεί πλέον να παράσχει στα παιδιά της έναν προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο. Στο σημείο λοιπόν αυτό έρχεται ο εθελοντής να βοηθήσει και να συνδράμει αποτελεσματικά και καίρια», ενώ κατέληξε λέγοντας: «είναι προτιμότερη η πρόληψη από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εμείς ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας θα παραμείνουμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας και θα βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version