ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Θεοφάνεια και καθαγιασμός των υδάτων

Με λαμπρότητα αλλά και την παρουσία πλήθους κόσμου  αναμένεται να τελεσθεί  σήμερα στην Δράμα ο Αγιασμός των Υδάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων. Ενώ και φέτος όπως άλλωστε κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, δεν είναι λίγοι οι δραμινοί που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αψηφήσουν το κρύο και να βουτήξουν  στα παγωμένα νερά της Αγίας Βαρβάρας  προκειμένου  να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, τιμώντας έτσι το έθιμο και την παράδοση.

Υπενθυμίζεται ότι ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδείων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ Παύλου με ώρα προσέλευσης επισήμων στις 09:50, και στην συνέχεια στις 11:30 θα ακολουθήσει καθαγιασμός των υδάτων στην Αγία Βαρβάρα (Λίμνη)

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας αποφάσισε να απαγορεύσει σήμερα 06-01-2017 την κυκλοφορία,  την στάση και την στάθμευση των οχημάτων όλων των κατηγοριών (εκτός των οχημάτων έκτακτης ανάγκης) στο τμήμα της οδού Αγίας Βαρβάρας από την Ταξιαρχία (Ερ.Σταυρός) μέχρι το Ξενοδοχείο «HYDRAMA PALLACE», στην οδό Κιλκισίου (έμπροσθεν Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας), στην οδό Όθωνος καθώς και στις οδούς περιμετρικά του Ι.Ν.Μητροπόλης Δράμας κατά τις ώρες 07:00΄ έως 13:00΄, προκειμένου εξασφαλιστεί πλήρως η απρόσκοπτη τέλεση των εκδηλώσεων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από παράπλευρες οδούς, σύμφωνα με τη σήμανση που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό με την βοήθεια ορισθέντων τροχονόμων του ΤΤ Δράμας.

DNews Widget

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version