Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | “Η θλιβερή εικόνα μιας κουρασμένης δημοτικής αρχής”

Με Δελτίο Τύπου ο Δημοτικός Συνδυασμός “Πόλη + Ζωή” καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μαμτσάκο για Δημαρχοκεντρισμό αναφέροντας επί λέξη…

“Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, απέδειξε περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα, αλλά ούτε καν στοιχειώδεις απαντήσεις στα ουσιαστικά ερωτήματα των μελών της παράταξής μας.

   Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίαζε ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος, λόγω συμμετοχής του σε εκδρομή του ΚΑΠΗ στην Κρήτη, θέσαμε ζητήματα, χωρίς να μπορεί κανένα από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής να ψελλίσει μια στοιχειώδη απάντηση, αποδεικνύοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου λειτουργεί αποσπασματικά, έχοντας Δημαρχοκεντρική λογική, ενώ το κάθε μέλος της Διοίκησης προσπαθεί να διαχειριστεί αποκλειστικά τον τομέα ευθύνης του, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα οξυμένα προβλήματα των συνδημοτών μας.

Συγκεκριμένα:

  • Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών κατά τους θερινούς μήνες, που έχει ψηφιστεί από το σώμα και θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει, καθώς τα σχολεία έχουν κλείσει, όμως απάντηση δεν λάβαμε. Δυστυχώς μια δράση που έχει εδραιωθεί ως επιτυχημένη στη συνείδηση των συνδημοτών μας οδηγείται σε κατάργηση, από μια Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να συνεχίσει το πετυχημένο έργο των προκατόχων της.
  • Ρωτήσαμε σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία, – η οποία επανασυστάθηκε πολύ καλώς με απόφαση του Δημάρχου – πότε θα συζητηθούν τα ζητήματα λειτουργίας, αρμοδιοτήτων, συνεργασίας με ΕΛΑΣ, ελεγχόμενης στάθμευσης κ.α., όμως απάντηση δεν λάβαμε. Είναι θλιβερό νέοι συνδημότες μας, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, να ασφυκτιούν εντός των γραφείων, παραμένοντας ουσιαστικά χωρίς καθήκοντα, την ώρα που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις σε αυξημένα προβλήματα του Δήμου μας.
  • Θέσαμε αναφορικά με το θέμα της παραίτησης του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου, Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Νίκου Ηλιάδη, πότε θα γίνει η αντικατάστασή του και γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, όμως απάντηση δεν λάβαμε. Δυστυχώς άλλη μια αποχώρηση. Άραγε στις πότε παραιτήσεις θα σταματήσει αυτή η δημοτική αρχή;
  • Ζητήσαμε να μάθουμε πώς γίνεται να μεταφέρονται υπηρεσίες του Δήμου μας στο ανακαινισμένο παλιό Δημαρχείο, ενώ το κτήριο δεν έχει παραληφθεί και ποιος θα φέρει την ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε από εδώ και πέρα, όμως απάντηση δεν λάβαμε.
  • Ρωτήσαμε αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά για την μακροχρόνια εκμίσθωση έκτασης στην Τοπική Κοινότητα Μαυροβάτου φαίνεται να έχει έδρα, σύμφωνα με την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της απόφασης κατακύρωσης των πρακτικών του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή, διεύθυνση η οποία είναι ίδια με τη διεύθυνση εργασίας του Δημάρχου, όμως απάντηση δεν λάβαμε.
  • Εκεί όμως που φανερώθηκε περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανήμπορη να υπερασπιστεί ακόμη και αυτή την ανεπάρκειά της, ήταν η συζήτηση του θέματος της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της ΔΕΚΠΟΤΑ, το οποίο ήρθε στο Συμβούλιο από το παράθυρο ως έκτακτο, καθώς έκανε μια εβδομάδα να φτάσει από την ΔΕΚΠΟΤΑ στο Δήμο (!!!), ενώ τελευταία στιγμή δόθηκε η εισήγηση του θέματος και στο Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ. Επίσημα, λοιπόν, η Ονειρούπολη της προηγούμενης χρονιάς έχει υπέρβαση στον προϋπολογισμό της κατά 21.590 ευρώ, όμως ούτε ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Γ. Ψαρράς ούτε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΚΠΟΤΑ Γ. Παπαδόπουλος μπόρεσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για το τι αφορούν οι συγκεκριμένες δαπάνες-υπερβάσεις!!!

   Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά τις έντονες πιέσεις που ασκήσαμε, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση επί του θέματος, εισπράξαμε την απάντηση ότι αυτό θα γίνει όχι όμως άμεσα. Πότε δηλαδή θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινωνία της Δράμας, αν όχι μετά την τελευταία εξέλιξη με την πρόσφατη έκδοση απόφασης για μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου; Πότε περιμένει η Δημοτική Αρχή να κάνει κοινωνούς του προβλήματος όλους τους συνδημότες μας;

   Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με αυτά που ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά διαθέσιμων των Ο.Τ.Α.. Η απόφαση προκαλεί έκπληξη, καθώς το σώμα αποφάσισε μόνο το άνοιγμα και όχι την μεταφορά των χρημάτων, χωρίς να αιτιολογηθεί επαρκώς η αναγκαιότητα αυτής της κίνησης. Όμως, η απόφαση που έλαβε η Δημοτική Αρχή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις των συλλογικών μας οργάνων (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ), όταν οι ίδιοι μας καλούσαν να τις υιοθετήσουμε και αποτελεί ουσιαστικά ακύρωση του σχετικού ψηφίσματος που εκδώσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μόνο υπό τον φόβο απόδοσης ευθυνών στο Δήμαρχο, ο οποίος προφανώς συμπτωματικά απουσίαζε για δεύτερη φορά που συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, και στους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ θυμόμαστε όλοι τους λεονταρισμούς του κ. Μαμσάκου και πρωτοκλασάτων στελεχών της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ζητούσαν μετ’ επιτάσεως, ακόμη και για ψύλλου πήδημα, ως μέσο αντίδρασης στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, την ομαδική παραίτηση Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων…

Όποιος κ. Μαμσάκο φοβάται τις ευθύνες του και αδυνατεί να τις αναλάβει και να υπερασπιστεί τα πιστεύω του, καλό είναι να παραιτηθεί.

Η εικόνα μιας κουρασμένης Δημοτικής Αρχής, χωρίς να έχει καν συμπληρώσει έναν χρόνο θητείας, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει για την πορεία του Δήμου μας. Όλα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνδημότες μας από έναν Δήμο απόντα, εδραιώνουν το γεγονός ότι:

Μαζί μπορούμε καλύτερα!

Γραφείο Τύπου

e-mail: polikaizoi1@gmail.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Ρίσκαρε, συνελήφθη και μπήκε σε περιπέτειες ιδιοκτήτρια καταστήματος

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Δράμα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα…

Η ίδια ευελπιστούσε ότι θα έβγαζε παράνομα χρήματα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως τελικά βρέθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα στη Δράμα. Ο λόγος για μια ιδιοκτήτρια καταστήματος που διέθετε παράνομα προς πώληση παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα, στο στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα της συλληφθείσας, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής 82 συσκευασίες που περιείχαν 4.100 παιδικά αθύρματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Στην Δράμα το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Την Κυριακή 28 Απριλίου στην Δράμα θα διεξαχθεί το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτριος Κραχτίδης”.
Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα πιάσουν τα χέρια τους και πατώντας γερά στην γη, θα ζωγραφίσουν με τον δυναμισμό της καρδιάς τους το δικό τους κύκλο μέσα από τον οποίο, θα ξεχειλίζουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Δράμας θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας, η κυρία Παρθένα Μισαηλίδου, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά της στον Ποντιακό Ελληνισμό και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου κ. Θεόδωρος Κεσίδης, για την προσφορά του στην Ποντιακή Παραδοσιακή Μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.

Η σειρά εμφάνισης των σωματείων ανά Νομό

Τα Σωματεία της Θράκης θα εμφανιστούν με τους χορούς:

  1. Τικ Μονον’, περιοχής Ματσούκας
  2. Έταιρε, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Πατούλα ή Πιπιλοματαινα, παμποντιακος
  4. Τρυγόνα, περιοχής Τραπεζούντας
  5. Τικ Διπλόν, παμποντιακός

Μουσικοί

  • Λύρα: Γιώργος Βοσνίδης, Παύλος Κενανίδης.
  • Λύρα – Τραγούδι: Αντώνης Αναστασιάδης, Γιώργος Αποστολίδης, Στέργιος Βοσνίδης.
  • Νταούλι: Αντώνης Ελευθεριάδης, Νικόλας Σμυθιάς.
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Στέλιος Νικολάου, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Πασχαλιω Σταθόγλου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Δημήτρης Αποστολίδης, Ανδροκλής Γεωργουσίδης, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Ευαγγελία Μαρμαρίδου, Ιωάννης Νικολαΐδης, Χρήστος Τσεπνίδης.

Τα Σωματεία του Νομού Καβάλας θα παρουσιάσουν τους χορούς:

  1. Κερασουντέϊκον Ομάλ
  2. Σαρί Κουζ, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Τίτταρα, περιοχής Καρς
  4. Ουτς-αγιάχ (ούτσαϊ) περιοχής Νικοπόλεως
  5. Γιουβαρλάντουμ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν

Μουσικοί:

  • Λύρα: Τάσος Τσακλίδης, Μανώλης Κεκρίδης, Κωνσταντίνος Βαλάσης, Αντώνης Αναστασιάδης
  • Τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος
  • Νταούλι: Γιώργος Ταξίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Ματίνα Τσουλφίδου
  • Χοροδιδάσκαλοι: Μαρία Αθανασιάδου, Ελένη Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Κατασίδης, Χρήστος Πακαταρίδης, Περικλής Τριανταφυλλίδης, Σίμος Κουλακίδης.

Τα σωματεία του Νομού Δράμας θα χορέψουν:

  1. Ομάλ περιοχής Καρς
  2. Διπάτ
  3. Τριάρ Σεβαστειας
  4. Τιζ Ομάλ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν
  5. Τούρι, περιοχής Καρς

Μουσικοί:

  • Λύρα: Αρχιτεκτονιδης Τέλης.
  • Νταούλι: Γιώργος Συμεωνίδης, Μενια Καλτσίδου
  • Τραγούδι: Λάζαρος Κεφαλίδης
  • Κλαρίνο: Θόδωρος Κεσίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Δέσποινα Αμπρικίδου – Κεσαπίδου, Σαλώμη Μιχαηλίδου, Σωτηρία Νικολαΐδου, Κυριακη Σαλωνίδου, Δέσποινα Τσαλίδου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Σάββας Βέττας, Μαρία Διδινάκι, Ματθαίος Καλτσίδης, Γεώργιος Τίρλας, Δέσποινα Σιδηροπούλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Ράιδος και η Σωτηρία Νικολαΐδου.

Alexandroupoli Online

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en