Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Βράβευση νέων πολύτεκνων Μητέρων-Φοιτητών-Μαθητών

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας η Ιερά Μητρόπολις Δράμας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στις 21 Ιουνίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση βράβευσης φοιτητών, τέκνων πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ έτους 2015- 16, αριστούχων μαθητών γυμνασίων-λυκείων και μητέρων που απέκτησαν 4ο , 5ο- 6ο 7ο -8ο τέκνο.

Στην εκδήλωση  απονεμήθηκαν έπαινοι από τον Σύλλογο  και χρηματικά βραβεία  προσφορά  αγάπης  της Ιεράς  Μεγίστης Μονής  Βατοπαιδίου εν τω Άθω. Ο καθηγούμενος  πατέρας. Εφραίμ στην ομιλία του προς τις πολύτεκνες οικογένειες στο κατάμεστο Ωδείο της Δράμας αναφέρθηκε στο πως επιτυγχάνεται η αρμονία στον γάμο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας  κ.κ. Παύλος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η  Ιερά Μεγίστη  Μονή   και ο Καθηγούμενος  Αρχιμανδρίτης  π. Εφραίμ προς τους απανταχού Ορθοδόξους και στον  Ελληνισμό. Τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας για το εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν Έλληνες ή ομάδες Ελλήνων διασκορπισμένες ανά την επικράτεια οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια .Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Σμολοκτός Νικόλαος αναφέρθηκε στις αντιπολυτεκνικές αποφάσεις που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις στις πολύτεκνες οικογένειες με συνέπεια να απολαμβάνουν την οικονομική επιδρομή και βαρβαρότητα της πολιτείας και τον ρατσισμό πληρώνοντας φόρους και χαράτσια καθώς τα παιδιάς μας αποτελούν τεκμήριο και φορολογούνται.

Τόνισε ιδιαίτερα την κατάργηση όσων ελαφρύνσεων είχαν δοθεί στις οικογένειες μας επιβάλλοντας κάθετες και οριζόντιες περικοπές τόσο στα οικογενειακά επιδόματα όσο και στη πρόσβαση στο δημόσιο τομέα  με αποτέλεσμα μια πολύτεκνη οικογένεια να φορολογείτε  και να συγκρίνεται όπως και ένας άγαμος. Τέλος το δημογραφικό πρόβλημα είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κράτους που εάν δεν λυθεί η Ελλάδα θα καταληφθεί είτε από λαθρομετανάστες είτε από οικονομικούς μετανάστες και στα επόμενα χρόνια οι Έλληνες δεν θα υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια

Τίμησαν με την παρουσία τους, την  Πολύτεκνη οικογένεια και τους Οργανωτές, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας Αντιδήμαρχος κ. Σολάκης Άγγελος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιθηρόπουλος Χ, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Χειράκη Γεωργία,ο πρώην Δήμαρχος Σιταγρών και γραμματέας της ΠΕΔ ΑΜΘ κ Αθανασιάδης Θ. ,ο πρώην υπουργός κ. Τζίμας Μαργαρίτης, εκπρόσωπος του Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Δημοτικοί  και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης οι Άγιοι Πάντες κ. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, οι Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Πολυτέκνων Σερρών κ Μπιριντζής Ξ, Καβάλας κ Βοίδης Ι, Ξάνθης κ. Χατζηδημητρίου Δ, Κοζάνης κ. Ιωαννίδης Κ, Γιαννιτσών κ. Μπεκρής Κ. Χαλκιδικής η κ. Κυριακού Ιφ,  ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, πρώην Πρόεδροι  του Συλλόγου μας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, Φίλοι των πολυτέκνων, πολύτεκνες οικογένειες με τα παιδιά τους. Συνολικά βραβεύθηκαν εκατόν ογδόντα (180) Φοιτητές και μαθητές αριστούχοι της περιόδου 2015 2016, και τριάντα πέντε (35)  πολύτεκνες μητέρες που απέκτησαν 4ο– 5ο 6ο 7ο 8ο τέκνο το 2016..
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

o Πρόεδρος                          o Γενικός Γραμματέας

 

Σμολοκτός Νικόλαος        Στάικος Αντώνιος

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Ρίσκαρε, συνελήφθη και μπήκε σε περιπέτειες ιδιοκτήτρια καταστήματος

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Δράμα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα…

Η ίδια ευελπιστούσε ότι θα έβγαζε παράνομα χρήματα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως τελικά βρέθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα στη Δράμα. Ο λόγος για μια ιδιοκτήτρια καταστήματος που διέθετε παράνομα προς πώληση παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα, στο στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα της συλληφθείσας, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής 82 συσκευασίες που περιείχαν 4.100 παιδικά αθύρματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Στην Δράμα το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Την Κυριακή 28 Απριλίου στην Δράμα θα διεξαχθεί το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτριος Κραχτίδης”.
Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα πιάσουν τα χέρια τους και πατώντας γερά στην γη, θα ζωγραφίσουν με τον δυναμισμό της καρδιάς τους το δικό τους κύκλο μέσα από τον οποίο, θα ξεχειλίζουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Δράμας θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας, η κυρία Παρθένα Μισαηλίδου, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά της στον Ποντιακό Ελληνισμό και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου κ. Θεόδωρος Κεσίδης, για την προσφορά του στην Ποντιακή Παραδοσιακή Μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.

Η σειρά εμφάνισης των σωματείων ανά Νομό

Τα Σωματεία της Θράκης θα εμφανιστούν με τους χορούς:

  1. Τικ Μονον’, περιοχής Ματσούκας
  2. Έταιρε, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Πατούλα ή Πιπιλοματαινα, παμποντιακος
  4. Τρυγόνα, περιοχής Τραπεζούντας
  5. Τικ Διπλόν, παμποντιακός

Μουσικοί

  • Λύρα: Γιώργος Βοσνίδης, Παύλος Κενανίδης.
  • Λύρα – Τραγούδι: Αντώνης Αναστασιάδης, Γιώργος Αποστολίδης, Στέργιος Βοσνίδης.
  • Νταούλι: Αντώνης Ελευθεριάδης, Νικόλας Σμυθιάς.
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Στέλιος Νικολάου, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Πασχαλιω Σταθόγλου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Δημήτρης Αποστολίδης, Ανδροκλής Γεωργουσίδης, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Ευαγγελία Μαρμαρίδου, Ιωάννης Νικολαΐδης, Χρήστος Τσεπνίδης.

Τα Σωματεία του Νομού Καβάλας θα παρουσιάσουν τους χορούς:

  1. Κερασουντέϊκον Ομάλ
  2. Σαρί Κουζ, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Τίτταρα, περιοχής Καρς
  4. Ουτς-αγιάχ (ούτσαϊ) περιοχής Νικοπόλεως
  5. Γιουβαρλάντουμ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν

Μουσικοί:

  • Λύρα: Τάσος Τσακλίδης, Μανώλης Κεκρίδης, Κωνσταντίνος Βαλάσης, Αντώνης Αναστασιάδης
  • Τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος
  • Νταούλι: Γιώργος Ταξίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Ματίνα Τσουλφίδου
  • Χοροδιδάσκαλοι: Μαρία Αθανασιάδου, Ελένη Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Κατασίδης, Χρήστος Πακαταρίδης, Περικλής Τριανταφυλλίδης, Σίμος Κουλακίδης.

Τα σωματεία του Νομού Δράμας θα χορέψουν:

  1. Ομάλ περιοχής Καρς
  2. Διπάτ
  3. Τριάρ Σεβαστειας
  4. Τιζ Ομάλ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν
  5. Τούρι, περιοχής Καρς

Μουσικοί:

  • Λύρα: Αρχιτεκτονιδης Τέλης.
  • Νταούλι: Γιώργος Συμεωνίδης, Μενια Καλτσίδου
  • Τραγούδι: Λάζαρος Κεφαλίδης
  • Κλαρίνο: Θόδωρος Κεσίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Δέσποινα Αμπρικίδου – Κεσαπίδου, Σαλώμη Μιχαηλίδου, Σωτηρία Νικολαΐδου, Κυριακη Σαλωνίδου, Δέσποινα Τσαλίδου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Σάββας Βέττας, Μαρία Διδινάκι, Ματθαίος Καλτσίδης, Γεώργιος Τίρλας, Δέσποινα Σιδηροπούλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Ράιδος και η Σωτηρία Νικολαΐδου.

Alexandroupoli Online

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Βράβευση νέων πολύτεκνων Μητέρων και Αριστούχων πολύτεκνων μαθητών

Σας γνωρίζουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Δράμας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση βράβευσης νέων πολύτεκνων Μητέρων και Αριστούχων πολύτεκνων μαθητών την Κυριακή 05 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι και χρηματικά βραβεία προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εν τω Άθω, ο Καθηγούμενος π. Εφραίμ στην ομιλία του προς τις πολύτεκνες οικογένειες στο κατάμεστο Ωδείο της Δράμας αναφέρθηκε στην ΑΞΙΑ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ στην σημερινή εποχή.

ΟΜΟΦΩΝΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας <ο Άγιος Στυλιανός> τον ανακήρυξε
Επίτιμο Πρόεδρο
και του επιδόθηκε αναμνηστική τιμητική πλακέτα με το υπ’ αριθ. 7ο/2015 πρακτικό του Δ.Σ. με το έμβλημα του Συλλόγου, εις αναγνώριση του μεγάλου φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου προς την Πολύτεκνη οικογένεια. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μεγίστη Μονή και ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ προς τους απανταχού Ορθοδόξους και στον Ελληνισμό.

Τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση την Πολύτεκνη οικογένεια και τους Οργανωτές, ο Δήμαρχος Δράμας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Κοζάνης, Καβάλας, Φλώρινας, Έβρου, Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Δράμας, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών, εκπρόσωπος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων , Φίλοι των πολυτέκνων, πολύτεκνες οικογένειες με τα παιδιά τους. Συνολικά βραβεύθηκαν εκατό δέκα (110) μαθητές που αρίστευσαν την σχολική περίοδο 2013 -2014 και εξήντα επτά (67) νέες πολύτεκνες Μητέρες με χρηματικά ποσά προσφορά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ Εφραίμ.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Σμολοκτός Νικόλαος Στάικος Αντώνιος

;ςςς

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Ρίσκαρε, συνελήφθη και μπήκε σε περιπέτειες ιδιοκτήτρια καταστήματος

Η ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Δράμα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η υπόθεση περνάει στα χέρια εισαγγελέα…

Η ίδια ευελπιστούσε ότι θα έβγαζε παράνομα χρήματα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όμως τελικά βρέθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα στη Δράμα. Ο λόγος για μια ιδιοκτήτρια καταστήματος που διέθετε παράνομα προς πώληση παιδικά αθύρματα.

Ειδικότερα, στο στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα της συλληφθείσας, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής 82 συσκευασίες που περιείχαν 4.100 παιδικά αθύρματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Στην Δράμα το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Την Κυριακή 28 Απριλίου στην Δράμα θα διεξαχθεί το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι το 13ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτριος Κραχτίδης”.
Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα πιάσουν τα χέρια τους και πατώντας γερά στην γη, θα ζωγραφίσουν με τον δυναμισμό της καρδιάς τους το δικό τους κύκλο μέσα από τον οποίο, θα ξεχειλίζουν μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Δράμας θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας, η κυρία Παρθένα Μισαηλίδου, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά της στον Ποντιακό Ελληνισμό και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου κ. Θεόδωρος Κεσίδης, για την προσφορά του στην Ποντιακή Παραδοσιακή Μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.

Η σειρά εμφάνισης των σωματείων ανά Νομό

Τα Σωματεία της Θράκης θα εμφανιστούν με τους χορούς:

  1. Τικ Μονον’, περιοχής Ματσούκας
  2. Έταιρε, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Πατούλα ή Πιπιλοματαινα, παμποντιακος
  4. Τρυγόνα, περιοχής Τραπεζούντας
  5. Τικ Διπλόν, παμποντιακός

Μουσικοί

  • Λύρα: Γιώργος Βοσνίδης, Παύλος Κενανίδης.
  • Λύρα – Τραγούδι: Αντώνης Αναστασιάδης, Γιώργος Αποστολίδης, Στέργιος Βοσνίδης.
  • Νταούλι: Αντώνης Ελευθεριάδης, Νικόλας Σμυθιάς.
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Στέλιος Νικολάου, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Πασχαλιω Σταθόγλου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Δημήτρης Αποστολίδης, Ανδροκλής Γεωργουσίδης, Αλέξανδρος Δημόπουλος, Ευαγγελία Μαρμαρίδου, Ιωάννης Νικολαΐδης, Χρήστος Τσεπνίδης.

Τα Σωματεία του Νομού Καβάλας θα παρουσιάσουν τους χορούς:

  1. Κερασουντέϊκον Ομάλ
  2. Σαρί Κουζ, περιοχής Τραπεζούντας
  3. Τίτταρα, περιοχής Καρς
  4. Ουτς-αγιάχ (ούτσαϊ) περιοχής Νικοπόλεως
  5. Γιουβαρλάντουμ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν

Μουσικοί:

  • Λύρα: Τάσος Τσακλίδης, Μανώλης Κεκρίδης, Κωνσταντίνος Βαλάσης, Αντώνης Αναστασιάδης
  • Τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος
  • Νταούλι: Γιώργος Ταξίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Ματίνα Τσουλφίδου
  • Χοροδιδάσκαλοι: Μαρία Αθανασιάδου, Ελένη Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Κατασίδης, Χρήστος Πακαταρίδης, Περικλής Τριανταφυλλίδης, Σίμος Κουλακίδης.

Τα σωματεία του Νομού Δράμας θα χορέψουν:

  1. Ομάλ περιοχής Καρς
  2. Διπάτ
  3. Τριάρ Σεβαστειας
  4. Τιζ Ομάλ, περιοχής Ακ Νταγ Ματέν
  5. Τούρι, περιοχής Καρς

Μουσικοί:

  • Λύρα: Αρχιτεκτονιδης Τέλης.
  • Νταούλι: Γιώργος Συμεωνίδης, Μενια Καλτσίδου
  • Τραγούδι: Λάζαρος Κεφαλίδης
  • Κλαρίνο: Θόδωρος Κεσίδης
  • Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι: Δέσποινα Αμπρικίδου – Κεσαπίδου, Σαλώμη Μιχαηλίδου, Σωτηρία Νικολαΐδου, Κυριακη Σαλωνίδου, Δέσποινα Τσαλίδου.
  • Χοροδιδάσκαλοι: Σάββας Βέττας, Μαρία Διδινάκι, Ματθαίος Καλτσίδης, Γεώργιος Τίρλας, Δέσποινα Σιδηροπούλου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Ράιδος και η Σωτηρία Νικολαΐδου.

Alexandroupoli Online

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en