ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα | Έως αύριο οι αιτήσεις για την ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής στο ΔΙΕΚ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας λειτουργεί το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας και  το Α χειμερινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2016-2017 οι αιτήσεις επιλογής υποψηφίων καταρτιζομένων υποβάλλονται έως  αύριο 15 Σεπτεμβρίου 2016 (9.00π.μ έως 13.00μ.μ.).

Σκοπός του Δ.Ι.Ε.Κ. είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποφοίτους Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης(Σ.Ε.Κ.).

Στους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.). Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δικαιούνται αναβολή στράτευσης μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η φοίτηση στα Δ.Ι.Ε.Κ, διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών ειδικότητας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Στο πρώτο εξάμηνο του Δ.Ι.Ε.Κ. εγγράφονται οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι που έχουν τίτλο σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) δευτεροβάθμιας σχολής. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με μοριοδότηση. Ο μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων ανά τμήμα καθορίζεται σε τριάντα (30).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι τα ακόλουθα:

1) Σχετική αίτηση (παραλαμβάνεται από τη σχολή)

2) Απολυτήριο ή πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρωτότυπο και φωτοτυπία

3) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο (φωτοτυπία)

4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πρόσφατο)

5) Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία σε συγκεκριμένα συναφή επαγγέλματα με την ειδικότητα

6) Άδεια παραμονής ή ταυτότητα ομογενών ή διαβατήριο για αλλοδαπούς υπηκόους

7) Βεβαίωση ΑΜΚΑ Τα δικαιολογητικά προβλέπονται στο άρθρο 12 παρ.6της αριθμ.5954/2014 Απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων »Κανονισμός Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που υπάγονται στην Γεν.Γραμμ.Δια Βίου Μάθησης(Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)»(ΦΕΚ1807 Β’) Η φοίτηση είναι υποχρεωτική για όλα τα μαθήματα. Το διδακτικό έτος στο Δ.Ι.Ε.Κ. άρχεται την 1η Οκτωβρίου.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. βρίσκεται Ιπποκράτους τέρμα (100 μέτρα πριν το Γ.Ν. Δράμας) Τηλ .επικοινωνίας 2521350279 (Διευθύντρια)

Πηγή: dramini.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version