ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ | Πρώτα η συμφωνία Αθήνας-ΕΕ και μετά η απόφαση του Ταμείου

Στο απόηχο της διαρροής των εκθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για το ελληνικό χρέος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, μίλησε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Εκεί ο κ.Μάρεϊ, απέφυγε να τοποθετήσει χρονικά την απόφαση του Ταμείου σχετικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι προέχει η συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ για την δεύτερη αξιολόγηση.

«Αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση  πρέπει να αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για τις απαιτήσεις για να κλείσει η αξιολόγηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, που «έριξε» το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κατ’ επέκταση στην Αθήνα, για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στην έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, στις 6 Φεβρουαρίου, ο κ.Μάρεϊ υποστήριξε ότι «στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο είναι αρμόδιο για να αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα του προγράμματος. Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα, ωστόσο εκτιμά ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5%.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version