Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνή ΜΜΕ | Η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας

image_print

Με εκτενή αφιερώματα, θετικά σχόλια, και πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα, υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος την απόφαση της κυβέρνησης να ανάψει το «πράσινο» φως για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών της χώρας από σήμερα, Σάββατο, συνδέοντας την κίνηση αυτή, με ένα πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα. Μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, αναφέρονται στο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και τις προετοιμασίες που έγιναν για να πραγματοποιηθεί αυτό, σημειώνοντας παράλληλα πως το όλο σχέδιο γίνεται φυσικά με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες εν μέσω καύσωνα, αλλά κρατάει τις ομπρέλες σε απόσταση» αναφέρει στον τίτλο του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο, η χώρα «αναζωογονεί» και τον τουριστικό τομέα, από τον οποίο εξαρτάται σημαντικό μέρος της οικονομίας. Παρουσιάζοντας μια σειρά από φωτογραφίες (και μεμονωμένα αλλά και σε slideshow) με τις προετοιμασίες για τις οργανωμένες παραλίες, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως το χαλάρωμα των μέτρων προστασίας νωρίτερα μέσα στον μήνα, συνέπεσε με τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς και πως όσοι αναζήτησαν τον ήλιο και τη θάλασσα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες που έχουν ορισθεί αλλά ακόμα και την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι ομπρέλες.

Αφού κάνει αναφορά στα μέτρα (σ.σ. πόσοι επιτρέπεται να μπουν στις οργανωμένες παραλίες και τις αποστάσεις που πρέπει να διατηρούν) το ρεπορτάζ αναφέρει: «Στον Άλιμο, μια δημοφιλή παραλία στα νότια της Αθήνας, οι άνθρωποι περιμένουν στις ουρές από νωρίς το πρωί για να πάρουν θέση. «Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για εμάς τους ηλικιωμένους… να έρθουμε και να χαλαρώσουμε λίγο», είπε ο Γιάννης Τεντόμας, ο οποίος είναι στα 70 του και ήδη βρήκε θέση κάτω από μια ομπρέλα» για να προσθέσει ότι ο ίδιος συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα τονίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους από κορονοϊό και σημειώνει την εξάρτηση της χώρας από τον τουρισμό. Επίσης αναφέρεται στο άνοιγμα των εκκλησιών και των αρχαιολογικών χώρων από τις 18 Μαΐου, εστιάζοντας στην Ακρόπολη, ενώ φιλοξενεί δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά, πως πρόκειται για «ένα κρίσιμο σημείο καμπής στις προσπάθειές μας και πρέπει να πετύχουμε». Τέλος, σημειώνει τις ελπίδες ανθρώπων του τουρισμού να δεχτούν επισκέπτες από τον Ιούλιο.

Bloomberg: Φωτογραφικό αφιέρωμα στις προετοιμασίες για τις οργανωμένες παραλίες

Η είδηση του ανοίγματος του των οργανωμένων παραλιών στην Ευρώπη φιλοξενείται από το πρωί δεύτερο θέμα στο παγκόσμιο site του Bloomberg. Το άρθρο αρχίζει με αναφορά στην Ελλάδα και με σειρά φωτογραφιών από τις προετοιμασίες που έγιναν στις οργανωμένες παραλίες της χώρας για να υποδεχτούν τον κόσμο.

Φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου της Μυκόνου, Κώστα Κούκα, ο οποίος λέει ότι οι κάτοικοι θέλουν να ανοίξει το νησί, όχι για να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες, αλλά γιατί «ο τουρισμός είναι η ζωή μας». Και αυτός όπως και πολλοί ομόλογοί του στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, προσπαθούν να «σώσουν κάτι από την θερινή περίοδο» γράφει το Blooberg, σημειώνοντας πως με την Ελλάδα να έχει ελέγξει σε μεγάλο βαθμό τον κορονοϊό η Μύκονος μπορεί να επωφεληθεί, καθώς αντίστοιχοι προορισμοί σε Ιταλία και Ισπανία, πλήττονται περισσότερο.

Γαλλικό Πρακτορείο: Η Ελλάδα ανοίγει εκατοντάδες παραλίες, τηρώντας μέτρα κοινωνικής απόστασης

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ανοίξει 515 παραλίες από το Σάββατο καθώς πλησιάζει ένα ζεστό Σαββατοκύριακο, αλλά εφαρμόζει αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω του κορονοϊού», τονίζει σε ρεπορτάζ του το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, κάνοντας ειδική αναφορά στους «αυστηρούς» όπως τους χαρακτηρίζει «κανόνες χρήσης» της παραλίας, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χώρα είχε 152 θανάτους και 2.744 κρούσματα. Παράλληλα φιλοξενεί δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως αυτό είναι «ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε… Θα πρέπει να δείξουμε ότι με κανόνες και σοβαρή προσέγγιση θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την ομορφιά της χώρας μας με απόλυτη ασφάλεια».

Στο ρεπορτάζ που γίνεται αναφορά στις προϋποθέσεις και τους όρους λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών (πόσα άτομα ανά τ.μ., την απολύμανση μετά από κάθε χρήση ομπρελών και καθισμάτων», σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas»

Χαλκιδική-το φεστιβάλ Μεγάλη Παναγία Ampelonas αφιερωμένο στην αμπελουργική παράδοση
image_print

Ένας νέος θεσμός αφιερωμένος στην αμπελουργική παράδοση, τον οίνο, το τσίπουρο και τους ανθρώπους της αμπέλου εντάσσεται φέτος στο διευρυμένο πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα Αριστοτέλεια» του Δήμου Αριστοτέλη.

Από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2026, η Μεγάλη Παναγία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το τετραήμερο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas», μια διοργάνωση που συνδέεται με το KOUZINA και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της αμπελουργικής ταυτότητας της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η Μεγάλη Παναγία, ως ένας από τους σημαντικότερους οινικούς κόμβους του Δήμου Αριστοτέλη, θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός προγράμματος που συνδέει την τοπική παραγωγή με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τον ιστορικό και σύγχρονο αμπελώνα της περιοχής, να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ορεινού όγκου και να προβάλει τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει ο φυσικός και παραγωγικός πλούτος της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις με τοπικές φιλαρμονικές και παραδοσιακές φορεσιές, αναβιώσεις οινικών εθίμων, μακεδονικά γλέντια, καθώς και μουσικά σχήματα jazz και χάλκινων από την Banja Luka.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής τοπικών προϊόντων και οίνων, ειδικά booths για cocktails με κρασί και ντόπιο τσίπουρο, γευστικές προτάσεις με οινολάσπη και συνταγές μαγειρεμένες με κρασί.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης family day, εργαστήριο με θέμα «σταφύλι και μέλι», επισκέψεις σε οινοποιεία, μανιταροεξορμήσεις, ελαιογευσίες, ανοικτά τυροκομεία και επίδειξη παρασκευής μεγαλοπαναγιώτικου λουκάνικου με οινολάσπη.

Αφιέρωμα στους ανθρώπους της αμπέλου

Η διοργάνωση αποτίει φόρο τιμής στους αμπελοκαλλιεργητές και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν ζωντανή μια παράδοση αιώνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία και ταυτότητα.

Ξεχωριστή θέση θα έχει και το αφιέρωμα στην οινοπαραγωγή του Άθωνα, αναδεικνύοντας την παράδοση που διατηρούν επί αιώνες οι αγιορείτες μοναχοί.

Το «Μεγάλη Παναγία Ampelonas» αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημιουργία θεματικών διοργανώσεων που συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά, τη γαστρονομία, την τοπική παραγωγή και τον τουρισμό.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Καβάλα - Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ - 2026
image_print

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της Καβάλας θα ισχύσουν μέσα στον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας. Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίως το ΚΕΠ 143 στη Δημοτική Αγορά και το ΚΕΠ 164 στο Διοικητήριο, ενώ τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για το θερινό πρόγραμμα, ώστε να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ημέρες που ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

Πρωινό ωράριο στο ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς

Το ΚΕΠ 143, που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά της Καβάλας, θα ακολουθήσει αποκλειστικά πρωινό ωράριο από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 07:45 έως τις 15:00.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργεί απογευματινή βάρδια.

Ποια Σάββατα θα παραμείνει κλειστό

Το ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς θα παραμείνει κλειστό όλα τα Σάββατα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσει στις εξής ημερομηνίες:

  • Σάββατο 8 Αυγούστου
  • Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Σάββατο 22 Αυγούστου
  • Σάββατο 29 Αυγούστου

Οι πολίτες που επιθυμούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο συγκεκριμένο ΚΕΠ θα πρέπει να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σε εργάσιμη ημέρα και εντός του πρωινού ωραρίου.

Κλειστό για δύο εβδομάδες το ΚΕΠ στο Διοικητήριο

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ισχύσει για το ΚΕΠ 164, το οποίο στεγάζεται στο Διοικητήριο Καβάλας.

Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαστήματος, το ΚΕΠ θα επιστρέψει στο κανονικό του ωράριο.

Κανονικά η λειτουργία σε Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα

Χωρίς μεταβολές θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα.

Οι δύο υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες με το συνηθισμένο πρόγραμμά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, προσφέροντας εναλλακτική επιλογή κατά τις ημέρες που τα κεντρικά ΚΕΠ της πόλης θα έχουν περιορισμένο ωράριο ή θα παραμένουν κλειστά.

Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Καβάλας διευκρινίζει ότι μετά τη λήξη των προσωρινών αλλαγών τα ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς και του Διοικητηρίου θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους.

Οι πολίτες καλό είναι πριν από την επίσκεψή τους να επιβεβαιώνουν το ωράριο της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

DNews Widget
Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en