ΕΒΡΟΣ

Διδυμότειχο | «Δεν τα βγάζουμε πέρα, χωρίς διοικητή και χωρίς γιατρούς»

Με μελανές αποχρώσεις χρωματίζει το τοπίο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας.

Ο Κώστας Βαφειάδης βρίσκεται πλέον στη θέση του παραιτηθέντα Αναπληρωτή Διοικητή της Μονάδας Υγείας Στέφανου Καρακόλια, όμως μόνο ανεπισήμως, καθώς υπάρχει η διοικητική ένωση με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Εξαιτίας αυτής της ηλίθιας διασύνδεσηςείμαστε με δεμένα χέρια. Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ έρχεται κάθε 15 μέρες και υπογράφει εντάλματα. Αν κρίνουμε από την αντικατάσταση του αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΑ που παραιτήθηκε το Φεβρουάριο και δεν έχει αντικατασταθεί, δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί υπάρχει και το αντικίνητρο των εκλογών», σχολιάζει ο κ.Βαφειάδης.

Ο ίδιος αναδεικνύει και τα προβλήματα σε ιατρικό προσωπικό, αφού πλέον κοντοζυγώνει η στιγμή που θα «μείνουμε χωρίς γιατρούς».

«Υπάρχουν 3 επικουρικοί γιατροί, ένας καρδιολόγος, ένα παιδίατρος κι ένας ακτινολόγος των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους. Όλα τα τμήματα θα μείνουν με 2 γιατρούς. Επιπλέον συνταξιοδοτείται και ο μοναδικός νευρολόγος».

Ο Κ.Βαφειάδης πρόκειται να ενημερώσει για την κατάσταση τόσο τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ ΑΜ-Θ, όσο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με επίσημο έγγραφο.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ επισημαίνει ότι για να «τρέξει» η νέα προκήρυξη πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτή επισήμως η παραίτηση του Στ.Καρακόλια από τον Υπουργό Υγείας, κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί.

Σε ότι αφορά την πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή Διοικητή στο ΠΓΝΑ, σύμφωνα με το Δημήτρη Αδαμίδη, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε και βρισκόμαστε στο στάδιο της τελικής επιλογής.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version