Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διασώθηκαν και ζούνε μία ευτυχισμένη ζωή στη Γερμανία

Εκατόν εξήντα και πλέον αδέσποτα ζώα συντροφιάς από την Καβάλα

Πάνω από εκατόν εξήντα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, κυρίως σκύλοι, που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Καβάλα και στη γύρω περιοχή, διασώθηκαν και υιοθετήθηκαν από άτομα που ζούνε στη Γερμανία. Οι νέοι ιδιοκτήτες των ζώων αυτών συναντήθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία και στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της ζωοφιλικής οργάνωσης Ε.Π.Α.Α.Ζ. (Εταιρεία για την Περίθαλψη Αδέσποτων και Άγριων Ζώων) Καβάλας, η οποία εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση πρώην αδέσποτων της πόλης της Καβάλας, τα οποία έχουν υιοθετηθεί στη Γερμανία, μέσω της Ε.Π.Α.Α.Ζ. Καβάλας και του ζωοφιλικού οργανισμού Ti.N.G. στο Dusseldorf.

Απέναντι στα κακόβουλα, αναληθή, προσβλητικά και μη τεκμηριωμένα με στοιχεία σχόλια διαφόρων, πως τα ελληνικά αδέσποτα καταλήγουν να χρησιμοποιούνται για πειραματόζωα, για την παραγωγή λουκάνικων, για τη χρησιμοποίηση τους από τον γερμανικό στρατό ως στόχων, για κτηνοβασίες κ.λπ. (ας αποφασίσουν επιτέλους ποιο είναι πιο πιασάρικο), η μόνη απάντηση μας είναι η επιτόπια παρουσία των μελών μας στο χώρο των εκδηλώσεων, όπου πραγματοποιείται κάθε δύο έτη περίπου και η συμμετοχή μας σε αυτή και η φωτογράφηση αυτών.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται προς χάριν των πρώτων «διασωστών» των αδέσποτων ζώων της Καβάλας, κατέφθασαν από σχεδόν όλα τα μέρη της Γερμανίας τα πρώην αδέσποτα με τις οικογένειες τους πλέον. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ζώα που έχουν υιοθετηθεί από το 2010. Το σύνολο των ζώων που παρευρέθηκαν ξεπέρασε τα 160.

Πρώτη χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο ΔΙΑΣ, ο αδέσποτος σκύλος που κακοποιούνταν από την πρώην οικογένεια του επί της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας αρ… προ τριών μηνών, όπου με την παρέμβαση της αστυνομικής ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας (κατόπιν τηλεφωνικής μας καταγγελίας) μας παραδόθηκε. Πλέον, ζει ευτυχισμένα αλλά και ασφαλής.

Δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η συνάντηση δύο «αδερφιών» αδέσποτων, τα οποία στις αρχές του χρόνου είχαν εγκαταλειφθεί σε βουνό της πόλης και κατόπιν σχετικών ενεργειών της Ε.Π.Α.Α.Ζ. υιοθετήθηκαν στα μέσα Μαΐου από τις οικογένειες τους. Ο Antonis και η Antonoula (φωτογραφία) συναντήθηκαν κάτω από άλλες συνθήκες, πιο ευχάριστες, φυσικά, μετά από τρεις μήνες.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη και φίλους της Ε.Π.Α.Α.Ζ., οι οποίοι φιλοξενούν και με αυτό τον τρόπο γίνονται οι «διασώστες» των αδέσποτων. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο θα δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες στη σελίδα μας στο facebook: Εταιρεία για την περίθαλψη αδέσποτων και άγριων ζώων.

Υ.Γ. Γεγονός αποτελεί πως συμμετείχαν στην εκδήλωση ζώα που έχουν υιοθετηθεί μέσω του παλαιότερου ζωοφιλικού σωματείου της πόλης, το διάστημα που επικεφαλής της συνεργασίας μεταξύ τοπικού σωματείου και Ti.N.G. ήταν o εν ενεργεία γενικός γραμματέας της Ε.Π.Α.Α.Ζ. Καβάλας».

K-tipos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en